На днешната си сесия, Столичният общински съвет прие новата наредба

...
На днешната си сесия, Столичният общински съвет прие новата наредба
Коментари Харесай

Свърши се! Вдигнеш ли шум на съседи в София, посичат те солени глоби!

На днешната си сесия, Столичният общински съвет одобри новата разпоредба за реда и сигурността в София. „ Наредбата преглежда шума в три посоки. Първото е домашни действия и съседи, второто са обществени пространства, а третото звук от строително монтажни действия по градежи ”, сподели вносителят на отчета и Иван Илиев, представен от Труд бг. Той изясни, че физическите или юридическите лица, които подвигат звук от 22 до 8 ч. и от 14 до 16 ч. в делнични дни, и от 14 – 16 ч. и от 21 – 9 ч. през уикенда, ще бъдат глобявани.

„ Санкцията за лицата, които подвигат звук в непозволеното време е сред 100-300 лева, а при наново нарушаване от 300-500, за юридическите лица първичната санкция е в размер от 300-500, а при наново нарушение от 500-1000 лева ”, разясни Илиев. Според новата разпоредба уличните музиканти ще могат да свирят единствено на строго избрани от районните кметове места, и след позволение от тях.

Наредбата не разрешава и просията по светофарите, както и активността на миячите на стъкла по кръстовищата. С новите правила се цели и справяне с измамниците, тръгнали по столичните улици да събират дарения за подправени планове и след категорично позволение от общината, която ще показва и местата, на които това може да се прави, добави Илиев. За контрола по осъществяването на наредбата ще наблюдават Столичната дирекция на полицията, Столичния инспекторат, пожарната и др. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР