На днешната си и последна за мандат 2019-2023 г. сесия

...
На днешната си и последна за мандат 2019-2023 г. сесия
Коментари Харесай

На последната за мандата сесия ОбС Сливен одобри бюджета на общината за 2023г.

На днешната си и последна за мандат 2019-2023 година сесия Общински съвет-Сливен прегледа и поддържа всичките 70 оферти от дневния ред.

С 27 гласа „ за “ общинските съветници утвърдиха бюджета на общината за 2023 година Те поддържаха и предлагането Общината да взе участие със съфинансиране в взаимен план с Община Ямбол. Съфинансирането ще бъде в размер на близо 600 хиляди лева и е по план, ориентиран към екологосъобразна подвижност. Изпълнението му планува доставка на 5 нови електробуса, монтаж на станция за бързо зареждане, въвеждане на система за продажба на билети, а също и осветление на пешеходни пътеки в Сливен. 90 % от финансирането ще бъде поето от Механизма за възобновяване и резистентност

Сред признатите точки от дневния ред бе и настоящото осъществяване на бюджета за полугодието на тази година.

С безусловно болшинство локалният парламент гласоподава подаяние от страна на Общината в размер на 6 хиляди лева То е в поддръжка на Областния съвет на Българския червен кръст. Средствата ще бъдат за потребностите на Планинския избавителен отряд.

В хода на сесията бе гласувано Община Сливен да взе участие като сътрудник в няколко нови концепции на Програма „ Развитие на районите “ 2021 - 2027. Програмата разгласи процедура за кандидатстване с Концепции за интегрирани териториални вложения (ИТИ) с краен период за подаване на планови оферти до 27 септември т.г. Те са свързани с образованието, и опазването на здравето.

Общинските съветници утвърдиха избирането на Соломон Москона за шеф на новосъздаденото през месец април т.г. сдружение „ Индустриален парк Сливен ” ЕООД. До момента той бе назначен краткотрайно за шеф на сдружението.

Изменение на Наредбата за рекламната активност на територията на общината, също получи утвърждение. Като аргументи за това кметът Стефан Радев уточни нуждата от актуализиране на наемните цени за слагане на рекламни материали, които не са променяни от 2013 година Освен това с смяната към този момент ще се дефинират начални тръжни цени за отдаване чартърен на билбордове. „ Досега нямахме открит ред и начална цена за тръжни процедури, тъй че да можем да ги отдаваме по избор на заинтригувани лица “, разясни кметът.

Днес беше гласувано още разпределяне на финансови средства на жители, културни и просветителни институции. Беше одобрен и протоколът на Управителния съвет на Общински фонд „ Култура “ с утвърдените за финансиране планове от есенната сесия, а също и програмата за отбелязване на празника на Сливен – Димитровден.

Сесията приключи с обща фотография на общинските съветници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР