На днешната сесия на общинския съвет във Враца беше определено

...
На днешната сесия на общинския съвет във Враца беше определено
Коментари Харесай

Общинският съвет гласува против предложения нов Борд на директорите на врачанската болница

На днешната сесия на общинския съвет във Враца беше несъмнено по какъв начин да се гласоподава на идното съвещание на акционерите на локалната многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Христо Ботев “. Сенаторите взеха решение представителят на община Враца да се разгласи срещу всички точки на дневния ред.
Събранието на акционерите ще се организира от 13 часа през днешния ден. То включва 8 точки, измежду които и смяна на Борда на шефовете на здравното заведение. Предложенията за това кой да оглави лечебницата са три - Евгени Любенов, Димитър Цветков и Валери Симеонов. Местните парламентаристи обаче не утвърдиха нито една от кандидатурите и разпоредиха на представителя на община Враца Петя Долапчиева да гласоподава срещу всички тях.
Причините за решението са, че общинският съвет желае членовете на Борда на шефовете да са напълно сменени. Димитър Цветков и Валери Симеонов и преди са били в управлението на болничното заведение. Третото предложение Евгени Любенов е пристигнало от Министерството на здравеопазването. Съветниците обаче разясниха, че той няма опит в ръководенето на такава конструкция, защото по думите им той има стаж единствено като електротехник и счетоводител. Местният парламент предлага да бъде назначена нова дата за общо заседание на акционерите на врачанската болница, на което те да предложат други имена.
Съветниците разпоредиха на Петя Долапчиева да гласоподава срещу и на останалите точки от дневния ред на съвещанието. Тя би трябвало да откаже да одобри финансовия доклад на сдружението и да не освободи от отговорност досегашните членове на Борда за активността им през 2017 година Тя би трябвало да предложи и понижение на заплатите на управлението.
Припомняме, че врачанската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Христо Ботев “ е в тежка финансова рецесия, а досегашният шеф Орлин Цветков подаде оставка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР