На днешната дата през 1974 година ЦСКА изиграва един от

...
На днешната дата през 1974 година ЦСКА изиграва един от
Коментари Харесай

44 години от победата на ЦСКА над Байерн

На днешната дата през 1974 година ЦСКА изиграва един от най-паметните мачове в Европа.

След отстраняването на Аякс, противник на алените на четвъртфиналите в шампионата за Купата на европейските първенци е Байерн Мюнхен, който след това печели трофея.

В първия мач на " Олимпиящадион " в Мюнхен ЦСКА отстъпва на немския исполин с 1:4. Реваншът в София обаче предлага едно от най-силните представяния на армейците в Европа и единствено шансът избавя немския исполин от отпадане на четвъртфиналите.

Пред 70 хиляди фенове на Националния стадион " Васил Левски " ЦСКА e на крачка от подвига, макар че срещата потегля зле и Брайтнер открива от дузпа. След това обаче алените тотално надиграват съперника, в чиито редици са Сеп Майер, Франц Бекенбауер, Паул Брайтнер, Герд Мюлер и Ули Хьонес. Резултатът е подравнен в 41-та минута с гол на Божил Колев, а Георги Денев незабавно след почивката е прецизен за 2:1. Следват неспирни офанзиви към вратата на Байерн, само че неповторимите намеси на Сеп Майер и страничните греди избавят немците след удари на Димитър Пенев, Аспарух Никодимов и Стефан Михайлов. След срещата Франц Бекенбауер не пести комплиментите за представянето на ЦСКА и дефинира Георги Денев като неосезаем.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР