На днешната дата, 15 август, през 1865 г. е роден

...
На днешната дата, 15 август, през 1865 г. е роден
Коментари Харесай

Микао Усуи: Точно днес не се тревожи

На днешната дата, 15 август, през 1865 година е роден Микао Усуи, японски свещеник, създател на Рейки.

Микао Усуи е прочут като популярен врач. Той изяснява своето обучение като:

„ Метод за реализиране на персонало извисяване. "
„ Ти си всичко – в случай че излекуваш себе си, ти лекуваш във всичко! "



Рейки е духовна процедура, създадена през 1922 година, която по-късно е възприета от учители, представящи разнообразни обичаи.

Използва техника, постоянно наричана "полагане на длани " или "полагане на ръце " като форма на различна терапия и от време на време е класифицирана като източна медицина от някои медицински организации. Практикуващите рейки имат вяра, че посредством тази техника трансферират („ дават “) „ универсална витална сила “ (наричана рейки) под формата на ци. Отдаването на рейки става посредством дланите, което ѝ разрешава да се употребява за самолечение и несъмнено положение на обществен еквилибриум. Според практикуващите рейки трансферирането ѝ към пациент покачва неговото благоденствие.

Излизайки отвън Япония, рейки практиката добива необятна известност в Европа и Съединени американски щати.



В процеса на създаване на своята Рейки система, Усуи събира и приспособява античната мъдрост от японските етични, духовни и лечителски обичаи. Неговите най-популярни пет етични правилото, трансформирали се по-късно в Рейки Принципи (на японски „ Gokai “) са:

Точно през днешния ден, не се гневи.

Да се гневиш е като да стискаш парещ въглен, надявайки се да хвърлиш по някой различен - този, който ще се изгори, си ти. Няма да бъдеш осъден за своя яд. Ще бъдеш осъден от своя яд.

Побеждавайте гнева с обич.

Точно през днешния ден, не се тревожи.

"Ако казусът може да бъде решен, за какво се притеснявате?Ако казусът не може да бъде решен, паниката не прави нищо положително. "

Точно през днешния ден, бъди признателен

Винаги можем да намерим нещо, за което да сме признателни. Не бъдете дотолкоз песимистично настроени, че да не можете да се сетите най-малко за 10 неща, заслужаващи признателност.

Точно през днешния ден, работи настойчиво

Дзен будистите считат че във физическата работа и извършането на ежедневните ни задания има доста по-голяма възможност да стигнем до Просветление, в сравнение с в случай че се отдадем напълно на медитации и непрестанно се стремим към сатори.

Уважавай родителите си, учителите си и по-възрастните.

Уважавайте родителите си и се отнасяйте с респект към своите учители, като проявявате покорност в тяхното наличие. Уважавайте обичаните си хора, грижете се за тях.

Всеки може да употребява "лекуващата сила от Космоса " и да възвърне вътрешната естетика на целия организъм, да изцели физическото си тяло, страстите, мозъка и душата, да върне възприятието за успокоение, сигурност и разцвет. Още със ставането заран би трябвало да благодарим на Вселената за днешния ден и да обещаем, че ще го изживеем в естетика и по допустимо най-хубавия метод. Изграждането на табиет и просвета за естетика и благоразположеност, могат да извърнат живота и здравето ни в позитивна посока.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР