На днешна дата в Русия се чества Денят на пътищата.

...
На днешна дата в Русия се чества Денят на пътищата.
Коментари Харесай

Русия чества Деня на пътищата

На днешна дата в Русия се празнува Денят на пътищата. Трасетата, пресичащи територията на Русия, са като конци. Те се пресичат и преплитат. Цялата им дължина възлиза на 904 700 км.

Федералните пътища безусловно се разпръскват от всички страни на Москва към другите краища на страната. Образува се формата на звезда, като сред лъчите се стрелкат по-малките пътища.

Ежедневно по пътищата на Русия се движат милиони коли и хора. Пътищата биват къси и дълги, нормални, по които се разхожда локалното население, а също по този начин необятни, добре направени, позапуснати, тесни и такива като горска пътечка.

Иначе ето на какво се натъква полски сътрудник при изследователско пътешестване из Русия:

Ремонтът. Навсякъде се слага асфалт. Не се майтапя и не пресилвам! Това наподобява почти по този начин. Да речем, че до някакъв град може да се стигне по три неприятни пътя. Властите вземат решение да се ремонтират два от тях и дефинират в каква поредност да стане това. На първия път, този, на който ремонтът би трябвало да завърши по-рано, влиза тежка техника и пътят в действителност става непристъпен. От другия път, който би трябвало да бъде ремонтиран по-късно, срязват асфалта, с цел да го слагат, откакто го претопят, на първия път. По този метод неприятният път №1 става непристъпен, а път №2 става грундиран. Цялото придвижване се устремява към път №3. Работата е там, че не знаете на какъв път ще попаднете, тъй като информация по този мотив няма. И това се отнася до всички направления без изключение, даже и интернационалните.

Знаците. Ако видите ограничаване до 50 км, би трябвало да намалите до 40, тъй като с автомобила може да се случи нещо неприятно. Виждате знак за рисково място - спрете и се прекръстете, тъй като не знаете какво ви чака след завоя. Ако карате по прекрасен път с добър асфалт и видите знак, информиращ, че на пътя тече ремонт, също спрете, тъй като може да връхлетите на неосветена строителна машина, която е във вашата лента. Руснаците на пътя не се церемонят - в случай че нещо ви оферират, си заслужава да се вслушате в съвета им.

Бензинът. Бензиностанции има. Но на дългите сектори на пътищата, които се ремонтират, постоянно не работят. Затова е по-добре да заредите, когато ви е останал половин контейнер. Бензинът е по-евтин, в сравнение с в Западна Европа, с 50-60 %.

Шофьорите. За последните 10 години на съветските пътища са починали 300 000 души. Навсякъде карат в нетрезво положение. Напълно обикновено е да видите трима водачи да си пийват от една бутилка дружно с чинията чорба. Затова не би трябвало да се доверявате на участниците в пътното придвижване.
 Русия празнува Деня на пътищата  Русия празнува Деня на пътищата
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР