На деца под 3-годишна възраст не трябва да се дава

...
На деца под 3-годишна възраст не трябва да се дава
Коментари Харесай

Ето защо да не давате шоколад на малките деца

На деца под 3-годишна възраст не би трябвало да се дава шоколад.

Този артикул, сходно на морските блага, цитрусовите плодове, кафето и какаото, може да провокира алергии при малчуганите, предизвести детският гастроентеролог Екатерина Яблокова, доцент в катедрата по детски заболявания в Клиничния институт по детско здраве " Сеченов ".

Яблокова отбелязва също по този начин, че методите към алергиите при децата се трансформират. Ако по-рано алергените се изключваха от диетата на най-малките, в този момент се родителите пробват да ги дават по малко едновременно, тъй че тялото да свикне с тях.

Гастроентерологът утвърждава този метод, защото счита, че недобре захранените в предишното деца развиват голям брой алергии, вследствие на които качеството им на живот като зрели хора се намалява - те непрекъснато се опасяват да не изядат нещо неправилно на масата, което даже може да докара до пристъпи на суматоха.

Затова лекарите предлагат да привикнете детето си като му давате по-малко от тези храни и наблюдавате реакцията на организма. В резултат на това би трябвало да се развие вярна имунна акомодация.

И въпреки всичко не би трябвало да давате всичко на детето си от раждането. Редица храни под тригодишна възраст нормално са неразрешени, защото могат да предизвикат алергии. Експериментирането и даването на храна на бебето от общата софра също не е добра концепция, прибавя детският гастроентеролог, написа Дарик.

По предписание спомагателното хранене стартира със зеленчуци и зърнени храни. По-добре е да въвеждате нов артикул заран или следобяд, с цел да наблюдавате реакцията на бебето. Ако изпражненията са ненормални, държанието на детето се е трансформирало и нещо не е наред с кожата, не продължавате да давате продукта.

Освен това е значимо да запомните, че алергиите са освен сърбеж по кожата, само че и заплаха за развиване на анафилактичен потрес.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР