На Деня на Каталуния – 11 септември, темата за отцепването

...
На Деня на Каталуния – 11 септември, темата за отцепването
Коментари Харесай

Темата за отцепването на Каталуния от Испания се съживи с нова сила

На Деня на Каталуния – 11 септември, тематиката за отцепването от Испания се съживи с нова мощ. Десетки хиляди излязоха по улиците на Барселона като най-после се събраха на площад „ Испания “, развяха флагове и желаеха самостоятелност.

Хората упорстват политиците, които са избрали, да договорят с държавното управление в Мадрид отстъпки и даже провеждането на нов референдум . Лидерът на социалистите Педро Санчес зависи от сепаратистките партии в региона, които да го поддържат за нов мандат. Социалистическата партия стана втора на вота през юли, само че първата мощ – Народната партия, не можа да сформира кабинет.

" Всяка година желаеме едно и също. Да ни разрешат да се заявим като самостоятелна страна. Тази година е особена значима, тъй като централното държавно управление зависи от нашите гласове за възможен кабинет. Аз персонално желая каталунските политици да договорят със Санчес най-малкото прошка и референдум “, уточни Монсерат Жуан-Мунс.

Санчес има още малко време да се контракти със сепаратистите на Карлес Пучдемон. Лидерът в заточение към този момент изиска прошка в подмяна на поддръжка в Народното събрание .

" В продължение на няколко години каталунските сепаратистки партии се разминаваха и в този момент сме в миг, в който би трябвало да реализират съглашение, което да показват пред испанските договарящи - в този момент е подобаващият миг. Много хора тук не мислят за нищо друго, с изключение на да желаят национални права “, сподели Марио Хинес.

Ако до дни Санчес не успее да контракти поддръжка за нов кабинет, страната ще отиде на нови избори в края на месеца .
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР