На Деня на бащата родители излизат на протест с искане

...
На Деня на бащата родители излизат на протест с искане
Коментари Харесай

Разведени бащи излизат на протест в София, искат равни права

На Деня на бащата родители излизат на митинг с искане за равни права при развъждане на дете след бракоразвод. Те упорстват за законодателни промени в Семейния кодекс. По думите им " споделеното родителство " е едно от решенията, с цел да могат повече деца да живеят и със своите татковци. 

" Споделено родителство в едно изречение значи, че правата над детето са юридически разграничени 50 на 50 сред двамата родители. Тоест те взимат решения в какво учебно заведение да учи, какъв спорт да практикува. И физически детето да прекарва най-малко 35% от времето си с единия от родителите. В момента законът не разрешава такова нещо ", съобщи Слави Несторов, създател на Фондация " Споделено родителство ". 

Според него в резултат на това детето живее разграничено от един родител и развива душевен контузии. " Споделеното родителство е най-хубавото. Така се основават здрави деца и общества ", добави той пред Нова.

" Тенденцията е да се одобряват процедури за споделено родителство. Ето в този момент сега е на финала приемането в Швейцария, те положижа доста сериозен труд, имаше проучвания на учени ", уточни Пламен Борисов, юрист.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР