На дъното на морето се спусна подводен робот, който откри

...
На дъното на морето се спусна подводен робот, който откри
Коментари Харесай

Русия откри сваления американски дрон в Черно море frognews.bg

„ На дъното на морето се спусна подводен робот, който откри MQ-9 Reaper на дълбочина към 850-900 метра. Недалеч от тази зона е дълбоководният клон на газопровода „ Южен поток “.

 

По думите му сега съветски боен транспортен съд дежури на повърхността на водата в региона на рухването на американския аероплан. Периметровата зона на мястото на рухването на дрона също се охранява. Източникът оповестява, че в този момент специалистите създават решение за по-нататъшни дейности за издигане на този дрон от морското дъно.

 

„ Дълбочината, където лежи дронът, е много прилична. За да се извърши възобновяване, е належащо да се употребяват средствата, които са били употребявани за покачване на потъналите дълбоководни подводници “.

 

Такива средства, съгласно дипломиран събеседник на ForPost, са разполагаем на армията и флота и в този момент се създава проект за опцията за тяхното дейно потребление в зоната на рухване на MQ-9 Reaper.

 

Специалистът в изявление за ForPost означи, че вътрешният електронен " заряд " на дрона, както и неговият мотор, съставляват интерес за съветското министерство на защитата. На собствен ред, отбелязва той, не е изключен сюжет, при който силите на Съединени американски щати ще се опитат да унищожат дрона със лични средства, преди да бъде повдигнат на повърхността.

 

В сряда, 15 март, секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев в ефира на телевизионния канал " Россия-1 " съобщи, че е нужна работа по изваждането на паднал дрон от морското дъно и тя ще бъде осъществена.

 

Припомняме, че американският дрон MQ-9 Reaper падна в Черно море сутринта на 14 март вследствие на внезапно маневриране. Около 9:30 ч. (московско време), както беше доказано от съветското министерство на защитата, безпилотният летателен уред MQ-9 стартира неконтролиран полет със загуба на височина и се сблъска с водната повърхнина. Отбелязано е, че американският дрон е летял с изключени транспондери и в нарушаване на границите на зоната на краткотрайния режим за потребление на въздушното пространство, който е открит по време на НМВ.

 

Както ForPost писа, американски боен разследващ дрон MQ-9 Reaper се разруши вследствие на доближаване на съветски изтребител Су-27, който летеше със свръхзвукова скорост.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР