На членовете на Конгреса на САЩ беше предоставена секретна информация,

...
На членовете на Конгреса на САЩ беше предоставена секретна информация,
Коментари Харесай

В САЩ бият тревога за плановете на Кремъл да използва ядрено оръжие в Космоса

На членовете на Конгреса на Съединени американски щати беше предоставена секретна информация, обвързвана с съветския боен капацитет, в това число неосъществените упоритости на Руската федерация за създаване на нуклеарни оръжия за Космоса. Предполага се, че то ще се употребява за заличаване на спътници, написа The Wall Street Journal, представен от УНИАН.

Конгресменът Майк Търнър обществено предизвести, че това е „ сериозна опасност за националната сигурност “ на Съединените щати и изиска от президента Джо Байдън да разсекрети информацията, с цел да се организира обществен спор за това по какъв начин да се отговори на това предизвикателство.

Отбелязва се също, че настояването на Търнър наподобява е изненадало други републикански и демократически депутати, както и висши чиновници, като някои признават, че са знаели за опасността.

„ Новината идва и в миг, когато дебатът в Камарата на представителите е разграничена на две по отношение на това дали да рестартират много противоречива секретна/ шпионска стратегия, ориентирана към непознати закани в чужбина “, написа WSJ.

Припомняме, че предишния месец ръководителят на галактическите интервенции на Съединени американски щати военачалник Чанс Залцман съобщи, че галактическите благоприятни условия на Русия не са намалели вследствие на войната в Украйна.

„ Руснаците към момента имат планове да основават оръжия за космоса и ние следим, оценяваме и реагираме на това. “

Председателят на съветския президент Дмитрий Песков назова изявленията в западните медии за това „ следващият трик на Белия дом “. Според него Белият дом се пробва с машинация или като измами Конгреса да го накара да гласоподава законопроекта за разпределяне на пари за Украйна, евентуално с цел да помогне Киев в битката против съветската експанзия.

По-рано УНИАН писа, че членовете на Конгреса на Съединени американски щати ще бъдат осведомени за „ сериозната опасност за националната сигурност “. Беше маркирано също, че опасността идва от Русия. Беше декларирано още, че това е незабавен въпрос, включващ " дестабилизирането на непозната военна мощ ".

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР