На бунт се вдигат търговците от най-голямата борса за плодове

...
На бунт се вдигат търговците от най-голямата борса за плодове
Коментари Харесай

Търговци от борсата в Първенец: От три седмици сме подложени на репресия

На протест се подвигат търговците от най-голямата борса за плодове и зеленчуци в България - в Първенец. Причина за недоволството им са зачестилите инспекции на инспекторите от Националната организация за приходите. Според тях данъчните чиновници, които са блокирали от три седмици входовете на тържището, са прогонили клиентите, в резултат на което оборотите им са спаднали фрапантно.
Прочетете още
По думите на търговците има съществени забавяния и понижение на клиентите, те недоумяват за какво се ревизира толкоз постоянно стоката, която идва с куп инспекции и списък през митницата. Търговец споделя, че е имало ден, в който негов автомобил е чакал 7 часа заради липса на връзка със сървъра на Национална агенция за приходите.

„ Три седмици принуда има на борсата. Има отлив на клиенти, не желаят да идват, защото им ревизират всичко. Стоката би трябвало да се ревизира на границата, на митницата, за какво по-късно идват и при нас да ревизират. Аз съм имал дни, в които седем часа е прокиснал моя автомобил и ние не можем да работим ”, разясняват търговците пред NovaNews.

Изпълнителният шеф на тържището Илия Гатев споделя, че това невиждан административен напън. " Цените ги дефинира пазара, тъй че не мога да спаднат. Никога не е имало инспекции повече от две седмици ", уточни той. 

От Национална агенция за приходите отхвърлят да е реализиран административен напън, а инспекциите са вследствие на сигнали за неточни търговци, изнесли активността си отвън тържището.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР