На Бундеслигата определено й провървя с президента. Футболът в Германия

...
На Бундеслигата определено й провървя с президента. Футболът в Германия
Коментари Харесай

Президентът на Бундселигата я направи шест пъти по-ефективна от икономиката на Германия

На Бундеслигата несъмнено й провървя с президента. Футболът в Германия стана първото огромно състезание, което бе възобновено след насилствената пауза поради ковид. Огромната заслуга за това е на Кристиан Зайферт – президентът на Професионалната лига в Германия (DFL), който съумя да приложи многовекторен напън във всички направления, с цел да стане рестартът вероятен.

Покрай рецесията Зайферт доби обществена популярност, само че действително видяно неговият принос за развиването на Бундеслигата е надалеч по-значим по други посоки. На процедура той тотално промени действителностите в Германия във връзка с телевизионните права.

Зайферт бе едвам на 35 години години, когато през 2005 година наследи 67-годишния Вилфрид Штрауб отпред на DFL. По това време изборът му бе считан за огромна изненада, само че се допуска, че точно Штрауб го е показал за собствен правоприемник. Като младеж Зайферт е играл проведен футбол в районните лиги на провинция Баден-Вюртемберг. Вземал е 100 метра за 11,3 секунди, само че решил, че не е задоволително надарен за професионална кариера. След това приключва университета в Дуисбург и стартира работа в мюнхенската медийна група MGM. После минава през музикалната телевизия MTV, стигайки до шеф на маркетинговия отдел за Централна Европа. Впоследствие влиза в борда на шефовете KarstadtQuelle New Media. Новата му компания купува спортния канал DSF (понастоящем прочут като Sport1) и евентуално по този начин е попаднал в полезрението.

При Зайферт приходите на Бундеслигата от тв права скочиха с 466%, а повишаването на оборота изпревари шесткратно растежа на немската стопанска система. В момента постъпленията от малкия екран за един сезон са 1,4 милиарда евро, отстъпвайки по този индикатор само на британската Премиършип и испанската Ла лига. При това във връзка с вътрешния си народен пазар Германия изпреварва Испания с 1,175 милиарда евро против 1,15 милиарда.

По време на рецесията с ковид Зайферт за следващ път се появи като ослепителен управител. Щом в Германия бе наложена карантината Discovery, който държеше държеше правата за транслации на мачовете от Бундеслигата за Европа, се замисли за замисли за анулиране на контракта. Шефът на DFL стремително създаде авариен вид, осигурявайки различни вложители в лицето на фондовете Apollo Global Management и KKR при положение, че някои от петте съществени притежатели на тв. правата (Sky, ZDF, ARD и Discovery) в действителност хвърли кърпата.

Уменията на Зайферт не останаха незабелязани и през 2018 година, когато президентът на Висшата лига в Англия Ричард Скадемор подаде оставка, той бе поканен за негов заместител. И това не е инцидентно, тъй като при ръководството му растежът в телеконтрактите в Бундеслигата изпревари петкратно темповете на Острова.

" Меридиан Мач "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР