На британците беше продаден един много тежък наркотик, който предизвиква

...
На британците беше продаден един много тежък наркотик, който предизвиква
Коментари Харесай

Соломон Паси: Британската нация халюцинира

" На британците беше продаден един доста тежък опиат, който провокира халюцинации. И сега английската нация халюцинира. Те имат визия, че в случай че скочат от небостъргач, ще могат да полетят. Но това няма по какъв начин да се случи. " Това сподели някогашният външен министър Соломон Паси във връзка обстановката във Англия сега към излизането на страната от Европейски Съюз в изявление за Българска национална телевизия.
Той добави, че има моменти на прояснение и има трезви гласове, които желаят " да изваят английското общество от тази наркоза ", само че и те са попаднали в плена на референдума Brexit.
" Това ще бъде една политическа покруса, един стопански безпорядък ", сподели Паси за идния Brexit. Ще има и териториални измерения, тъй като огромният спор сред Англия и Испания за Гибралтар към този момент ще бъде превдварително решен в Европейски Съюз в интерес на Испания. Нищо чудно британците да изгубят политически позиции и за Фолклендските острови, предвижда някогашният външен министър.
" Хората, които продадоха този опиат на Англия, ще би трябвало да понесат своята политическа отговорност, само че за жалост в живота не става по този начин - заплащат идващите генерации ", счита Паси.
Причината за Brexit съгласно него се назовава популизъм.
" В момента няма интензивно потомство, което помни ужасите на Втората международна война и аргументите, които доведоха до нея. А аргументите, които доведоха до нея, бяха популизъм. Заради това, че популизмът е добре пропуснат в Европа, стартира да се завръща и това е нещо, на което всички ние ще плащаме цената”, сподели още Паси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР