На британския премиер Борис Джонсън му беше необходим един месец,

...
На британския премиер Борис Джонсън му беше необходим един месец,
Коментари Харесай

Борис Джонсън се почувства като у дома си в Елисейския дворец

На английския министър председател Борис Джонсън му беше нужен един месец, с цел да потегли на първото си пътешестване в чужбина, само че той бързо се почувства вкъщи се в позлатения замък на президента Еманюел Макрон и подвигна краката си върху масичка, съобщи Ройтерс.

Джонсън, който в политическата си кариера в никакъв случай не се стеснявал да се прави на смешник, бе сниман да остроумничи пред камерите, след това, седнал на тапицирано кресло в Елисейския замък, постави за малко крайник върху масичка за кафе и помаха на репортерите. Домакинът го гледаше очевидно развеселен.

Сцената се разигра, откакто Джонсън и Макрон приказваха пред публицисти в двора на двореца, където френският президент предизвести, че до 31 октомври няма задоволително време за цялостното предоговаряне на договорката за Брекзита.

По-късно Елисейският замък означи, че диалозите са били градивни и пълноценни.

Повечето английски вестници обаче са мощно скептични за резултатите от срещите на Джонсън с немския канцлер Ангела Меркел и френнския президент Еманюел Макрон и считат, че нищо значително не се е трансформирало.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР