На британските граждани в Германия няма да се наложи да

...
На британските граждани в Германия няма да се наложи да
Коментари Харесай

Германия: Британците в страната ще могат да останат и при Брекзит без споразумение

На английските жители в Германия няма да се наложи да изоставен, ако страната им излезе от Европейския съюз без съглашение, съобщи представител на немското вътрешно министерство, представен от Ройтерс.

Британските жители ще запазят правото си на престояване за интервал от три месеца, който вероятно ще може да се удължава, уточни представителят и добави, че през това време те ще би трябвало да се записват за приемане на публично право да останат, предава Българска телеграфна агенция.

Говорителка на транспортното министерство сподели, че Германия поддържа тесни контакти с Англия, с цел да се избегне спиране на въздушните транспортни връзки при положение на Брекзит без договорка.

Англия тества по какъв начин би работила пътната и железопътната й мрежа при Брекзит без съглашение, съобщи ДПА. Властите изпратиха колона от камиони сред основното пристанище Дувър и близкото изоставено летище Манстън, което при нужда може да послужи като платформа за престой на камионите, в случай че възможни митнически инспекции на границата доведат до огромна закъснение в товарното придвижване през Ламанша до Франция.

Според ръководството на автомагистралите в графство Кент в теста вземат участие към 150 камиона, до момента в който Би Би Си заяви за 89.

" Това е извънредно конфузна обстановка. Дори да преброят камионите не могат ", написа в Туитър депутатът лейбърист с проевропейски позиции Стивън Даути.

Депутатът Чарли Елфик, представител на Дувър в Консервативната партия на министър-председателката Тереза Мей, също разкритикува проекта. " Пренасочването на камиони през Манстън не е решение. Ще е много мъчно да се изясни на водачите, някои от тях - чужденци, че би трябвало да отидат там. Целият пътен проект е доста комплициран и ще сътвори голямо комплициране ", означи той в Туитър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР