На брифинга след днешното заседание на коалиционния съвет премиерът Бойко

...
На брифинга след днешното заседание на коалиционния съвет премиерът Бойко
Коментари Харесай

Борисов за ЧЕЗ: Цветанов е извън ГЕРБ, питайте него дали стои зад сделката

На брифинга след днешното съвещание на съдружния съвет министър председателят Бойко Борисов разяснява и договорката за ЧЕЗ, съобщи кореспондент на Novini.bg

В отговор на въпрос кой стои зад купувача "Еврохолд ", Борисов съобщи: "Сделката е осъществена в Чехия от частна компания. Ако визирате това, което написа в ПИК, че Цветанов стои зад договорката, Цветанов е отвън ГЕРБ. Така че колкото Българска социалистическа партия могат да ги питат за Жан Виденов какво прави или Движение за права и свободи за Лютви Местан, по този начин можете да питате и мен дали Цветанов е там или не, може да го питате него. Сутринта доста ясно претендентът за покупател описа обстойно и нашироко ".

Както предходния път би трябвало да се проявим отговорност и да се произнесат регулаторите, самостоятелните регулатори да си свършат работата. Като министър председател аз нямам и право да разясня сходна договорка, тъй като това след това може да донесе тежки последствия, да бъдем наказани като страна и да платим големи пари. Не се меся в работите на самостоятелните регулатори. Както не се намесихме, когато имаше предходен покупател, по този начин и през днешния ден. Ако желаеме да сме правова страна, ще оставим КФН, Комисия за защита на конкуренцията и КЕВР да си свършат работата. Там има квоти от всички политически партии, тъй че дано да ги оставим да се произнесат. Защото и предходния път имаше политическа офанзива, само че след това се оказа, че не е основателна, сподели още Борисов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР