На брифинг за медиите след срещата на външните министри от

...
На брифинг за медиите след срещата на външните министри от
Коментари Харесай

Блинкен: Никаква повторна окупация на Газа след края на конфликта

На брифинг за медиите след срещата на външните министри от Г-7 в Токио държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен изложи позицията на Съединени американски щати за това по какъв начин съгласно тях би трябвало да наподобява сюжетът " ден след " в Газа след приключването на войната сред Израел и „ Хамас “, заяви „ Гардиън “.


Висшият посланик съобщи, че това са изискванията, нужни за " дълготраен мир и сигурност ", като сподели:

„ Съединени американски щати считат, че основните детайли би трябвало да включват възбрана за принудително разселване на палестинци от Газа. Не и в този момент. Не и след войната. Никакво потребление на Газа като платформа за тероризъм или други насилствени офанзиви. Никаква повторна окупация на Газа след края на спора. Никакви опити за обсада или блокада на Газа. Никакво понижаване на територията на Газа. Също по този начин би трябвало да подсигуряваме, че от Западния бряг няма да могат да произлизат терористични закани “.

Блинкен сподели още, че Съединени американски щати се стремят към бъдещо съглашение, което " би трябвало да включва гласовете и стремежите на палестинския народ в центъра на ръководството на Газа след рецесията. То би трябвало да включва ръководство, ръководено от палестинците, и Газа, обединена със Западния бряг под управлението на Палестинската власт, и би трябвало да включва резистентен механизъм за възобновяване на Газа ".

Държавният секретар съобщи, че Съединени американски щати се стремят към " път към израелци и палестинци, които да живеят един до друг в лични страни, с равни ограничения за сигурност, независимост, благоприятни условия и достолепие ".

„ Всички ние желаеме да сложим завършек на този спор допустимо най-скоро. А в това време да понижим до най-малко страданията на цивилното население. Но както разисках с моите сътрудници от Г-7, тези, които приканват за неотложно преустановяване на огъня, са длъжни да обяснят по какъв начин да се оправят с неприемливия резултат, до който това евентуално ще докара. „ Хамас “ остава на мястото си с повече от 200 заложници, с потенциал и декларирано желание да повтори 7 октомври още веднъж, и още веднъж, и още веднъж “, добави дипломатът./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР