На брифинг в парламента преди ден от "БСП за България”

...
На брифинг в парламента преди ден от "БСП за България”
Коментари Харесай

Кметът на Габрово ще съди БСП, Сидорова потвърди схемата

На брифинг в Народното събрание преди ден от "БСП за България” оповестиха, че Габрово се ръководи "от батко и братко”. Депутатът Кристина Сидорова популяризира скица с лица , които са назначени на този принцип.

Управителят на общинското звено "Озеленяване “ Момчил Дончев, брат на вицепремиера Томислав Дончев, е бил назначен без осъществяване на конкурс и без критерии, само по преценка и с цялостната увереност на кмета на Габрово Таня Христова.

Това стана ясно от думите на габровския градоначалник Таня Христова, която даде ексклузивен брифинт за публицисти, заяви gabrovonews.bg,.

Когато кметът на Габрово е назначила брата на Томислав Дончев за шеф на общинското звено "Озеленяване “, вицепремиерът не е бил известен и по никакъв метод не е имал роля за решението на Таня Христова. Кметът съобщи пред публицистите, че щом Томислав Дончев научил за назначението на брат си е бил изрично срещу, оставайки неудовлетворен.

Оказа се още, че Мария Недева и Момчил Недев, надлежно ръководител на ОИК и РИК в Габрово, в действителност са очевидци на гражданския брак сред кмета Таня Христова и нейния брачен партньор, а не кръстници, тъй като няма църковен брак. Христова посочи, че няма роднинска връзка с тях.

По думите на кмета очевидецът на гражданския й брак Момчил Недев, юрист в този момент на Здравната каса, е бил зает на половин работен ден само по план като правист и член на екип, само че към този момент не работи в Общината.

По въпроса дали компания, свързвана с регионалния координатор на ГЕРБ в Габрово Цветомир Михов е изпълнявала публични поръчки, стана ясно, че реализатор на услугите, които Общината употребява, е определен след съответната процедура, по Закона за публичните поръчки, а информацията може да бъде тествана.

Кристина Сидорова: Заставам зад всяка една моя дума

Заставам зад всяка една моя дума и всяка роднинска връзка, която е разказана в схемата, съобщи за Дир. Бг Кристина Сидорова, народен представител от Българска социалистическа партия.

Наистина братът на Томислав Дончев е назначен в общинско дружество без конкурс и управлявал бюджет от 1 милион лв.. Братът на регионалния координатор на ГЕР Цветомир Михов е член на Съвета на шефовете на Габровската болница без да работи в нея и получава няколко хиляди лв. на месец. Това са истини и обстоятелства, които даже и кмета на Габрово удостовери, уточни Сидорова.

- Очаквате ли ответна реакция от страна на ГЕР на локално и национално равнище?

- ГЕРБ дадоха странни изказвания за претоплени манджи, приказват за локални избори, въпреки че те са след две години. Изключително несериозно звучи това пояснение, на конференция дадоха образци със чиновници на общината с 20 години стаж, които са били от Българска социалистическа партия. Целят град знае, че работа в общината не може да се стартира без да си непосредствен до ръководещата партия.

- Ще има ли оставки, както стана в Община Хасково?


- Не мога да кажа, към момента не се знае.

- Ще се разрасне ли този скандал с другарските и роднинските назначения на ГЕРБ. Има ли информация в Българска социалистическа партия и за други градове?

- В централата на Българска социалистическа партия са постъпили над 70 сигнала за разнообразни общини и също ще бъдат изнесени данни, откакто се обработят и ревизират. Наистина има боязън у хората и сега, в който видяха че имат отбрана, даже и от Българска социалистическа партия единствено, започнаха да излизат невероятни неща.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР