На брифинг в парламента от ГЕРБ отправиха въпрос към вътрешния

...
На брифинг в парламента от ГЕРБ отправиха въпрос към вътрешния
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 3 февруари


На брифинг в Народното събрание от ГЕРБ насочиха въпрос към вътрешния министър Бойко Рашков по отношение на построяването на Автомагистрала „ Хемус “. По-конкретно – по така наречен „ ин хаус “ поръчки.

Депутатът Младен Шишков напомни, че те са били наричани от сегашните ръководещи " порочни ", " незаконни ", " грабежи " и " противозаконни ".

„ През септември предходната година министър Комитова изплаща 14 млн. лева по договорите за „ ин хаус “ за построяването на „ Хемус “ - тъкмо тези контракти, които бяха порочни. През месец януари т. година министър Караджов изплаща 26 млн. лева по същите тези контракти. В последна сметка се оказва, че за няколко месеца са изплатени 40 млн. лева по тези порочни контракти за построяването на Автомагистрала „ Хемус “, уточни той.

Всички имаме една обща цел и мнение, че в този миг методът, по който действа прокуратурата, е погрешен. Това разгласи зам.-председателят на „ ИТН “ Тошко Йорданов.

Според него ГЕРБ е мафиотска организация, която има да извърви път.

Депутатите разискват дали да се сътвори комисия, която да прегледа предложенията на всяка парламентарна група за промени в Конституцията.

Слави Трифонов да си подаде декларацията пред КПКОНПИ, както сме създали всички, прикани депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков от парламентарната естрада. Той добави, че всички депутати са си подали декларациите като се изключи ръководителя на „ ИТН “, който беше депутат в 45-ото Народно заседание.

Изтъркаха ми се пръстите да пиша едно и също, оплака се Биков във връзка личната му декларация.

Разпитаха Менда Стоянова в Групово дело „ Национална полиция”. Тя изясни, че е извикана по сигнал на БОЕЦ, по който към този момент е дала пояснения пред Прокуратурата, оповестяват от Нова телевизия. „ В този сигнал съм представена, че съм внесла законодателни промени, които са облагодетелствали Васил Божков. Това е безспорна лъжа”, добави Стоянова.

Стоянова дефинира разпита си като пиар акция на Бойко Рашков. „ БОЕЦ могат да си настояват всичко, всеки един може да напише някакъв сигнал и да упомене името на този или оня. И службите стартират да се занимават с това. Този въпрос съм го изяснила предходната година пред Прокуратурата.

Бившият министър председател Бойко Борисов съумя да осъди водача на " Изправи се БГ " Мая Манолова за сумата от 15 000 лв.. Причината е - клюка!

Борисов е съумял да потвърди, че на 01.11.2019 (тогава към момента настоящ премиер) в предаването " Лице в лице ", както и в обява във фейсбук, Манолова " изнесла обидни думи и изрази във връзка с Борисов.

Министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова даде ексклузивен брифинг. На него тя изнесе информация, обвързвана с българското присъединяване на „ Експо 2020” в Дубай. Тя дефинира обстановката като „ черна дупка, в която са потънали милиони” оповестяват от Нова телевизия. Министърът посочи, че КПКОНПИ проверява случая и стартира да организира разпити на участници в събитията. Сигнал ще бъде подаден и в Прокуратурата.

„ Спирам всички заплащания и нито лев повече на българските жители няма да отиде за сходни корупционни схеми. Ще задържим гаранцията по контракта, само че тя покрива единствено 50% от предплатените заплащания, ще си търсим остатъка по правосъден ред”, безапелационна бе Нинова.

В София учениците от I до VI клас, а също от VIII, IX и XI клас ще стартират втория период присъствено. През цялата последваща седмица учениците от VII, X и XII клас ще имат онлайн занятия. Решението е на столичната Регионална здравна ревизия поради достигната 14-дневна заболяемост от над 2000 на 100 000 души, осведомят от МОН.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР