На брифинг в парламента от ГЕРБ отправиха въпрос към вътрешния

...
На брифинг в парламента от ГЕРБ отправиха въпрос към вътрешния
Коментари Харесай

ГЕРБ искат Рашков да признае до края на деня, че няма нищо нередно при АМ Хемус

На брифинг в Народното събрание от ГЕРБ насочиха въпрос към вътрешния министър Бойко Рашков по отношение на построяването на Автомагистрала „ Хемус “. По-конкретно – по така наречен „ ин хаус “ поръчки.

Депутатът Младен Шишков напомни, че те са били наричани от сегашните ръководещи "порочни ", "престъпни ", "грабежи " и "незаконни ".

„ През септември предходната година министър Комитова изплаща 14 млн. лева по договорите за „ ин хаус “ за построяването на „ Хемус “ - тъкмо тези контракти, които бяха порочни. През месец януари т. година министър Караджов изплаща 26 млн. лева по същите тези контракти. В последна сметка се оказва, че за няколко месеца са изплатени 40 млн. лева по тези порочни контракти за построяването на Автомагистрала „ Хемус “, уточни той.

Шишков помоли да не бъде разбиран неверно и изясни, че от ГЕРБ поддържат решението градежа на Автомагистрала „ Хемус “ да се продължи по тази процедура.

„ Радваме се, че няколко месеца по-късно актуалното ръководство осъзна, че това е единственият верен метод автомагистралата да бъде приключена в най-кратки периоди “, акцентира националният представител.

Александър Иванов цитира точни думи на Рашков от изявление за бТВ във връзка Автомагистрала „ Хемус “ преди време. А точно: „ Има осъществени закононарушения и те могат да бъдат наречени закононарушенията на века “. Според него е разумно Рашков да отговори на въпроса какво счита за дейностите на Комитова и Караджов, които са правили заплащания по, порочните съгласно него, „ ин хаус “ контракти “.

"Призоваваме до края на деня Бойко Рашков да признае, че няма нищо неправилно в строителството на автомагистрала 'Хемус " и той с думите си е взел участие като един избирателен пропагандатор, целящ единствено уронването на престижа на ГЕРБ ", сподели Иванов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР