На брифинг в Парламента народният представител Венко Сабрутев съобщи, че

...
На брифинг в Парламента народният представител Венко Сабрутев съобщи, че
Коментари Харесай

ПП-ДБ предлагат комисия в НС да разследва Турски поток, за да р...

На брифинг в Парламента националният представител Венко Сабрутев заяви, че плана на решение за основаването на такава комисия към този момент е импортиран в деловодството на законодателния орган. Той дефинира " Турски поток " като " признакът на корупцията в България ". По думите му " Турски поток " е обсъждан по време на договарянията за държавно управление с ГЕРБ-СДС. " Българските жители би трябвало да знаят за какво България обезпечи пускане на войната в Украйна ", сподели той.

Пълното име на комисията, която оферират от ПП-ДБ, е Временна комисия за определяне на обстоятелства и условия по отношение на изчезналия стратегически документ “Пътна карта за реализация на плана за уголемение на газопреносната система на република България ”, както и всички обстоятелства и условия по отношение на реализацията на плана “Турски поток ” на територията на Република България.

Пътната карта, подписана сред България и “Газпром ” през 2017 година даде началото на построяването на “Турски поток ” с 3 милиарда лв. от парите на данъкоплатците. В същото време газопроводът не доставя и молекула природен газ към България, негов краен консуматор са най-вече Сърбия и Унгария. Единствената изгода за нас са директните такси за транспорт на газ, които обаче съгласно специалистите са в скромни размери, а възвръщаемостта на плана - мудна. 

В изявление за ФрогНюз националният представител Мартин Димитров съобщи, че “цената, която България заплаща, даже не е 3 милиарда лв., общият отрицателен резултат е към 5 милиарда лв. ”.. 

Очакваните доходи за 2021 година са в размер на 215 085 лв., а за 2022 година - 382 282 лв.. Най-оптимистичният сюжет за възвращаемост на инвестицията е от над 15 години. Това пък бяха формалните данни в отговор на служебния министър на енергетиката Андрей Живков към 28 юли 2021 година след депутатски въпрос от Мартин Димитров в 46-ото Народно заседание.

Освен всичко това, посредством “Турски поток ” съветската “Газпром ” - разбирайте Русия и Путин, заобикали Украйна в доставките на газ към Европа. Не дълго след откриването на плана, Путин атакува суверенна Украйна, където към този момент две години води война против украинския народ и еднаквост. Особено мощни в последните месеци са въздушните удари върху Одеса, където не престават - дружно с Одеския район, да живеят стотици хиляди украински българи. Дори и без огромният брой на украински българи в Украйна обаче, напълно елементарно е да забележим несправедливия и терористичен темперамент на съветската война против украинците, които от горната страна на всичко се постанова да бранят и себе си, и нас, в изискванията на намаляваща западна.

Видеото, излъчено онлайн от откриването на “Турски поток ” при започване на януари 2020 година в профила на тогавашния министър председател Бойко Борисов -. В него той стои измежду съветския президент Владимир Путин, турския президент Ердоган и сръбския президент. 

 



Самата пътна карта от тогавашния министър на енергетиката Теменужка Петкова от едната страна на масата, а до нея - шефът на “Газпром ” Алексей Милер. Последва градежът на газопровода “Турски поток ”.

 

.

 

Когато третият постоянен кабинет на Бойко Борисов слезе от власт, се оказа, че пътната карта я няма.. Последваха голям брой опити документът да бъде открит публично - депутатски питания и старания, както и медийни. В началото на постоянното държавно управление на Кирил Петков, Министерството на енергетиката изиска копие на документа от съветска страна, само че информацията беше, че такова не е предоставено. Същото се повтори, когато парламентарната енергийна комисия изиска копие - Русия не го даде. 

 

На 7 март обаче кибергрупата “Български елфи ” (Bg Elves), откакто получи масив данни от групата InformNapalm, разгласява документ, за който се споделя, че е изчезналата пътна карта. Документът е открит в имейл кореспонденцията на Евгений Зобнин - консултант на Александър Бабаков,  народен представител от съветската " Дума ".

 

Документите, оповестени от " Bg Elves " - вижте в цялост.

Министерството на енергетиката, като съобщи, че " няма пълномощия и пълномощия " да извърши инспекция, само че разпореди на инспектората да извърши инспекция за съществуването и съхраняването на пътната карта.

 

Председателят на съдружие “БОЕЦ ” в ефира на “Честно казано с Люба Кулезич ” достоверността на документа и уточни, че го е виждал преди. " Пътната карта е една хронограма-инструкция от Кремъл към васалното държавно управление в България по какъв начин би трябвало да бъде построен Турски поток. Заложили са за своите васали периоди, законодателни промени, решения на КЕВР, Министерство на енергетиката. Тази хронограма е изпълнена на 100% от Борисов ", сподели тогава той. БОЕЦ също по този начин изпрати, обвързван с " Турски поток ".

 

Хиляди са жертвите на Путин и Русия в Украйна от началото на пълномащабната война до момента. Фактът, че държавното управление на Бойко Борисов и ГЕРБ оказа помощ на Путин, като построи в рекордно къси периоди " Турски поток ", стои със страшна мощ. Документите по какъв начин се случи това, към момента не са обществени публично, макар големия публичен и честен проблем както към тях, по този начин и към целия план.

 

През 2022 година ФрогНюз хвърли светлина по тях. Изтекъл контракт за Турски поток –. А по какъв начин Руски поток на Борисов и Путин ни зароби -.

 

Илияна Маринкова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР