На брифинг в парламента депутатът от ВМРО Милен Михов обяви,

...
На брифинг в парламента депутатът от ВМРО Милен Михов обяви,
Коментари Харесай

Милен Михов бие тревога: Ахмед Доган и Софи Маринова влязоха в училище

На брифинг в Народното събрание депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Милен Михов разгласи, че в образователно пособие почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган е показан като български академик.
Попфолк иконата Софи Маринова пък е пресъздадена като " реализатор, популяризирал страната ни по света ".

Според Михов Доган е разказан като академик със значителен принос и името му стои паралелно с имената на Радой Ралин, Валери Петров и Георги Марков.

" Любопитно е дали това е разследване на неговите дълбоки метафизичен прозрения и занимания с философия или от приноса му в хидроинженерното строителство?”, разяснява Михов.

Вътрешна македонска революционна организация изиска от МОН да се ревизира ученото наличие и резултатите да бъдат обществено оповестени. " Ние настояваме МОН да изготви отчет за осъществената инспекция за образователното наличие на всички учебници ", сподели още Михов.

Преди няколко дни стана ясно, че учебници по история за X клас са спрени, тъй като интервалът 1944-1989 година от историята на България е отразен неправдоподобно. Управлението на Тодор Живков е показано без съпътстващите репресии. „ Има страхотни клевети за прехода. Думите на Петър Младенов: „ По-добре танковете да дойдат " са предадени превратно. Танковете са сменени със Станко Тодоров. В учебниците липсва Държавна сигурност, би трябвало да я търсите сред редовете. Това е наказателен уред, основан от Съюз на съветските социалистически републики ", декларира от своя страна журналистът Христо Христов, който бе един от подалите сигнал до МОН за манипулативно предадените исторически обстоятелства.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР