На брега на река Дунав Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил

...
На брега на река Дунав Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил
Коментари Харесай

26-годишният Богдан Георгиев извади кръста от Дунав край Видин

На брега на река Дунав Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил отслужи празничен водосвет и насочи благопожелание за здраве, мир и обич.
Единадесет смелчаци скочиха след кръста във водите на Дунав, като пръв до него доближи Богдан Георгиев на 26 години от село Новоселци. Той взе участие за пети път, а за първи път улавя кръста.
Кметът на Общината Огнян Ценков връчи на Богдан парична премия от 100 лева, с пожеланието за доста здраве и триумфи в живота. Победителят благодари и изрази своята наслада, че точно той е съумял да се пребори за кръста на Йордановден и пожела здраве за себе си и за своето семейство.
На първите 10 записали се в ритуала общината обезпечи парична премия, а регионалният шеф Албена Георгиева подари най-възрастния и най-младия участник. Андриан Илиев Петков, който е на 52 години не се хвърля в ледените води на Дунав за пръв път, само че признава, че би трябвало кураж и храброст, без значение на каква възраст си.
"Хвърляш облеклата и се гмуркаш. Това е философията. Иска се кураж, само че пък би трябвало да има и адреналин. ", призна най-възрастният участник. Най-младият е 18-годишният Цветан Иванов, който тази година взе участие в конкуренцията за богоявленския кръст за пръв път. Но няма да е за финален, призна младежът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР