На борда на самолета са пътували 174 души и шестима

...
На борда на самолета са пътували 174 души и шестима
Коментари Харесай

Боинг 373 МАХ кацна аварийно, след като прозорец и част от страничната стена се откъснаха

На борда на самолета са пътували 174 души и шестима членове на екипажа, предава Ройтерс.

Публикации в обществените мрежи демонстрират по какъв начин прозорец и част от страничната стена на самолета липсват.

Пътниците на борда на самолета описват, че са чули мощен гърмеж и са видели дупка в стената на самолета, където прозорецът е бил издухан на височина от 16 000 фута. Съобщава се, че дете, седящо покрай прозореца, е било издърпано от засмукването и ризата му е била раздрана. Някои пасажери изгубиха и телефоните си, които бяха изсмукани от самолета, съобщи KPTV.

BREAKING: An 737-8MAX Lost A Large Section Mid-Air & Made An Emergency Landing In Oregon. Alaska Airlines Crew Did A Magnificent Job & No One Was Seriously Injured.
The 737 MAX Has Been Plagued With Issues Since Its Introduction!
— John Basham (@JohnBasham)

Самолетът Боинг 737-9 MAX е бил сертифициран от Федералната авиационна работа (FAA) през ноември 2023 година, единствено два месеца преди полета, съгласно записите на FAA, налични онлайн.

— avgeekjake (@avgeekjake)

Национален съвет по сигурност на превоза на Съединени американски щати разгласи, че проверява случая с полета.

Боинг 737 Max е един от най-популярните модели самолети в света, само че придружен от поредност проблеми с сигурността и несъгласия. През 2018 и 2019 година две съдбовни произшествия с 737 Max убиха общо 346 души в Индонезия и Етиопия. Катастрофите бяха свързани с дефектна система, наречена MCAS, която избута носа на самолета надолу без надзор на водачите.

737 Max беше неразрешен в международен мащаб за 20 месеца, най-дългото прекъсване в историята на авиацията, а американският производител " Боинг " беше изправен пред следствия и правосъдни каузи.

През 2021 година " Боинг " се съгласи да заплати 2,5 милиарда $ за споразумяване на наказателни обвинявания, че е укрил значима информация за MCAS от регулаторите и обществеността. Компанията направи промени в MCAS и други системи, и 737 Max получи позволение да лети още веднъж в края на 2020 година Инцидентът на полет 1282 на Аляска повдига нови въпроси по отношение на сигурността и надеждността на 737 Max.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР