На близо 50 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини

...
На близо 50 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини
Коментари Харесай

Силен вятър събори дървета и отнесе ламарини във Варна


На близо 50 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини поради мощния вятър са реагирали от службата по пожарна сигурност и отбрана на популацията във Варна през миналите дни, оповестиха от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи, представени от " Булфото ". 

„ Интензивният вятър наложи доста комплицирана оперативна конюнктура на нашите екипи. Те са получили 46 сигнала, като 95% от тях се отнасят най-вече за счупени дървета и паднали клони, препречили пътното платно. За благополучие, единствено материални вреди са нанесени. Нямаме данни за потърпевши жители “, сподели инсп. Ивайло Методиев, РДПБЗН – Варна.

Част от сигналите са за коли, затиснати от паднали дървета.



Сигнали за паднали клони и рекламни пана през вчерашния ден са подадени и при дежурния в Община Варна.

Най-сериозният от тях е за счупени стъкла на парапета на Младежкия дом. Обектът е измит и заварден. Има и паднали и заграждения към археологическите находки в Шишковата градинка. Те следва да бъдат възобновени.



От Община Варна оповестиха също по този начин, че е почнала поетапна замяна на скъсаните от мощния вятър флагове,‭ ‬разположени в централната градска зона и по булевардите.‭ ‬Продължава също по този начин почистването на паднали клони.



Бурният вятър продължава и през днешния ден. Поривите доближават до 60 км/ч. Призовава се хората да внимават, когато минават около остарели здания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР