На бившия финансов министър Стоян Александров му замириса на затвор

...
На бившия финансов министър Стоян Александров му замириса на затвор
Коментари Харесай

Ексклузивно! Скандалният банкер Малката Секира се озъби на прокуратурата!

На някогашния финансов министър Стоян Александров му замириса на затвор и той се пробва по всевъзможен метод да се измъкне от правораздаването, откакто остана на независимост против 100 бона гаранция.

Срещу него бяха повдигнати две обвинявания за лихварство и Малката Секира мина в нахлуване и стартира да се жали на всички места от " неприятните " прокурори.

В резултат на това делото против него е върнато за доразследване, само че обвинителите не считат да се отхвърлят да потвърдят виновността му. Запознати настояват, че Алексанров може да се снабди и с нови обвинявания, тъй като жалбите на потърпевши от него не престават да валят. Баровецът може да търка наровете от 5 до 10 години, в случай че виновността му бъде потвърдена. Според прокурори, са събрани задоволително доказателства да вкарат изобретателния банкер задълго зад решетките. Той е измамен под наказателна отговорност поради практикуване на банкова активност без позволение, т.е. лихварство.


Разследващите настояват, че някогашният министър е дал 61 заеми в лв., евро и щатски долари на разнообразни физически и юридически лица, в общ размер 541 000лв., 1 693 160 щатски долари и 3 738 600 евро, против задължението за връщане на сумите с контрактувани лихви.

Второто обвиняване по отношение на Александров е за това, че в интервала 2002 г.- 2009г., като шеф на „ Стал 2007” ЕООД и на „ Александров и Сие” ЕООД, е правил банкова активност без съответното позволение, като е дал 14 заеми в общ размер на 1 006 4-00 лева и 9 955 579.88 евро, и е предизвикал обилни вреди на кредитополучатели.

За посоченото закононарушение е планувано наказване отнемане от независимост от 5 до 10 години и санкция от 5 000 лева до 10 000 лева, като съдът може да постанови и конфискация на част или на цялото имуществото на Александров. А то не е малко.

Докато Малката Секира се пробва да остане изсъхнал, продължава да е зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси на Столичния общински съвет, който управлява бюджет от 1,5 милиарда лева

Александров е общински консултант от листата на „ Движение 21” на Татяна Дончева и член на „ Политическа група 5”, която се образува от общинските съветници на Глас Народен, Движение 21 и Политическа партия „ Зелените”.

Колеги на скандалния някогашен министър и банкер желаят отстраняването му от Общинския съвет, само че не може да бъде махнат, до момента в който самичък не подаде оставка. Мераците на към общината на Малката брадва бяха още по-големи – през 2003 година се кандидатира за кмет на столицата от Българска социалистическа партия, само че не го огря. Татяна Дончева, която му е юрист се пробва да изкара следствието против него политическо, вместо да си посипе главата с пепел.

Александорв се опитва доста пъти в политиката, евентуално с вярата, че това ще му пази гърба. След като е министър на финансите в държавното управление на Любен Беров, става шеф на Централната кооперативна банка, а по-късно - ръководител на Надзорния съвет на D банк.

На последните президентски избори стана член на комитета за поддръжка на кандидат-президентската двойка Татяна Дончева и Минчо Спасов. Опитва се да стане кмет и народен представител, само че откакто не съумява, приятелката му Татяна Дончева го пробутва в общината.

На този стадий е ясно, че Александров няма никакво желание да постъпи доблестно като подаде оставка от обществения пост. Крайно време е сътрудниците му от Общинския съвет на София да проявят увереност и да го освободят от зам.-председателското място в бюджетната комисия и по този метод спасят достойнството на Столична община.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР