На базата на това, което виждаме в момента като разчетени

...
На базата на това, което виждаме в момента като разчетени
Коментари Харесай

Денков: Бюджетът ще е с до 3% дефицит, без да се вдигат данъци

" На базата на това, което виждаме сега като разчетени разноски в бюджета, АсенВасилев ме увери, че ще успее да резервира всички обществени заплащания, няма да има увеличение на налозите и ще показа бюджет в границите на до 3% недостиг . Допълнително ще има някои заплащания, които са свързани с нови политики, и все пак дефицитът ще бъде в границите на до 3% ".

Това зави пред БНР министър-председателят Николай Денков и акцентира, чезадача номер 1 на държавното управление е Бюджет 2023 и подготовка на Бюджет 2024.

Той посочи, че финансовият министър е декларирал, че са обезпечени средствата иот 1-ви юли ще бъдат увеличени пенсиите с 12%.

" Трябва да се разграничат политическите офанзиви от експертната същност ", безапелационен беше министър председателят и акцентира, че хазната на страната не е празна .

По думите мув финансовите разноски ще има по-малко разходване на средства, тъй като няма задоволително планова подготвеност,и тези разноски ще бъдат по-малко от заложените в бюджета, импортиран от служебното държавно управление:

" Бюджетът ще обезпечи финансови разноски по райони, вършим един огромен фонд отоколо 2 милиарда лв. , който да се даде на общините, тъй че те да могат да се приготвят за зимата, да си създадат поправки.Два нови фонда ще бъдат основани - в региона на спорта и в региона на културата. Това не е заменяне на средства, а прибавяне на нови средства към досегашните в системата, с цел да могат да се раздвият действия, които са редовно недофинансирани. Има политики, които ще задвижим незабавно, само че дано министрите да проведат първо диалозите за това с финансовия министър ", съобщиминистър-председателят.

" Има политически сили, " Възраждане " е най-ярката измежду тях, които работят на правилото " Колкото по-зле за страната, толкоз по-добре за управлението на партията ", а дали е добре за хората, не ги интересува ", разяснява министър председателят.

Денков напомни, че оставката на кабинета е била поискана на четвъртата минута след полагането на клетвата в Народното събрание.

Във връзка със завръщането на Румен Спецовкато шеф на Национална агенция за приходите министър председателят Денков съобщи:

" Той е назначен още веднъж по една-единствена причина: първият път, когато беше на тази служба,той съумя да обезпечи повече от 7 милиарда лв. над това, което беше планувано в бюджета.Неговата роля е още веднъж да затегне всички течове в бюджета , с цел да могат да се съберат средствата и да се обезпечат заплащанията. Тези течове може да са свързани с бизнес ползи и по тази причина ще има офанзиви против него.

Освен това, против господин Спецов беше направена инспекция, която приключи със заключението, че при него проблем няма. Сега има доста деен основен прокурор, в случай че желаят отново да създадат инспекция, в случай че кажат, че има проблем, ще обсъждаме. Но тогава инспекцията приключи със умозаключение, че при него няма проблем. Ако господин Спецов не покаже резултати, каквито са предстоящите от него, ще се търси по-добър експерт ".

Николай Денков съобщи, четрябва да има последователност сред държавните управления и дефинира като " неприятелски акт " освобождението на всички заместник-министри в последния ден на служебното държавно управление:

" Това беше прям опит за бойкот на работата на постоянното държавно управление.... Не е работа единствено да се похвалим с триумфи, както направи служебното държавно управление. Когато идва нов екип, обвързване на предходните е да извърнат внимание кои са проблемите, даже и да не е обществено, с цел да могат да се решат ".

" Ще работя в тясна връзка с Народното събрание " , сподели министър председателят и разяснява:

" Ще работя с ръководителите на парламентарните групи - освен с Кирил Петков. Аз се слушам и с Десислава Атанасова, когато би трябвало. Това е естественият метод, няма никаква конспирация ".

Изборът на членове на регулаторите би трябвало да е по процедура, която епрозрачна, номинираните да се разискват обществено в Народното събрание, като се търси решение не посредством прикрит квотен принцип, а да се показват лица, които могат да получат социална поддръжка и консенсусна поддръжка от партиите, уточни Денков./Дарик

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР