На базата на документи от НС е видна стабилна евроатлантическа

...
На базата на документи от НС е видна стабилна евроатлантическа
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Някой трябва да поеме отговорност за Нексо, наглостта им е безгранична

„ На базата на документи от Народно събрание е видна постоянна евроатлантическа структура, по тази причина считах, че в случай че се даде мандатът  на Демократична България има действителен късмет водачът да стане министър председател, само че те не желаят. Христо Иванов е доста обезпокоен от въпроса за държавно управление, тъй като за първи път му се дава опция да носи отровност. В същото време прочетох какво е споделила Илияна Йотова, че мандатът би се дал на партия, която ще продължи политиката на  служебното държавно управление. По моята логичност това може да е Българска социалистическа партия. В същото време пък Стефан Янев е два пъти длъжностен министър председател на държавни управления на Радев ”. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща в Ямбол.

Той акцентира, че на ГЕРБ не им остава нищо друго с изключение на да изчакат връчването на мандатите в понеделник. Борисов бе безапелационен, че кардинално няма по какъв начин ГЕРБ да даде поддръжка на Българска социалистическа партия, само че третият мандат би трябвало да се експлоатира. Той разяснява, че към този момент не е обикновено за пети път да се организират избори. „ Представите си тези 80-100 милиона да влязат в Ямбол, толкоз костват изборите ”, сподели той. Борисов добави, че съгласно него при още едни несполучливи избори ще би трябвало смяна на политическата система.

„ Държавата гори и всички би трябвало да преглътнат егото си в нейно име ”, акцентира той.

Борисов заключи, че  избирателите на Политическа партия вече  схващат, че са се облагодетелствали. „ Как избираш компанията на своя другар и я водиш в Министерски съвет и му даваш цялата енергетика? Това ли е полезност ”, запита той.

Бойко Борисов разяснява и следствието обвързвано с аферата Nexo:

" Пет служителки с будна гражданска съвест подаряват по 20 хиляди лв. за „ Демократична България ”.  Нямаше ли някоя от тях, която да подари 19 хиляди? При поръчките, които дадохме, че ще подкрепим партията, не ми остава друго, с изключение на да поема цялата виновност за Nexо. Логиката  им в този момент е, че тъй като Тома Биков, Петър Николов от Съюз на демократичните сили  и Даниел Митов  са били дружно с Тренчев и Ананиев в една партия, би трябвало да поемат отговорност. Сега се пробват да се разграничат от Антони Тренчев, а някои би трябвало да поеме виновността. Остава и ние да сме отговорни и по тази причина, от времето когато сме били дружно, тъй като бяхме в коалиция. Така, че в случай че няма отговорен да ни го напишат и на нас ”, сподели още той.

По думите  на водачът на ГЕРБ от през днешния ден опорката  е „ тиня и каскет ”. Той добави, че калта от „ Нексо ”  започва от „ Капитал ” по обвиняване за машинация и седем други щата подхващат следствие за машинация. Калта идва от „ Капитал ”, а каскетите очевидно са от щатската прокуратура ”, съобщи Борисов.

" Винаги съм бил справедлив човек. Не мога да не доклада, че последния месец се работи вярно. Вежди Рашидов се срещна с Ердоган, президентът Радев също и тематиката за миграцията бе сложена. Не мога и да не кажа, че Бойко Рашков бе излъчен от Радев и тази виновност би трябвало да се поеме ", съобщи още Бойко Борисов.

Той регистрира, че тази седмица Народното събрание е  приел 5 закона и две решения. „ От тези 7 законодателни акта, 5 са импортирани от ГЕРБ. Тези решения са доста значими. Ние задължихме Министерски съвет да промени Плана за възобновяване и резистентност и да подсигурява бъдещето на ТЕЦ-овете в този регион ",обяви депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на енергетиката Делян Добрев. 

" Преди 3-4 месеца горивата по бензиностанциите бяха 3,50 лева, в този момент са 2,50 лева Приехме закон за изземване на свръхпечалбите на " Лукойл ", с което ние ще вземем 70% от разликата, която им дава дерогацията. 70% от тази разлика ще влизат в държавен фонд и ще бъдат връщани на хората. Това са 2 милиарда, разграничени на 2 млн. водача. Всеки водач ще получи ваучер от 1000 лева ", сподели още Добрев.

Бойко Борисов бе безапелационен, че от както   " Промяната " я няма, бензинът е  паднал с 90 ст. „ Отивате на бензиностанцията и го проверявате. Нито войната е свършила, нито връзките в света са се подобрили. Обещахме. Не е лев, само че са 90 ст. ", сподели водачът на ГЕРБ. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР