На база тези данни пловдивчани се облагат и с най-високата

...
На база тези данни пловдивчани се облагат и с най-високата
Коментари Харесай

Пловдивчани – най-големият генератор на боклук в България?! За 7 години  разходите в общинския бюджет скачат 20 000 000 лева.

На база тези данни пловдивчани се таксуват и с най-високата такса за битови боклуци (ТБО). Собствениците на един апартамент от 100 кв.м. в Пловдив заплащат близо 20% повече от тези във Варна и 40% повече от тези в Бургас. Статистиката на Института по пазарна стопанска система разяснява Александър Константинов – някогашен заместник-кмет на Пловдив.

Сметките демонстрират, че един звук битови боклуци на Пловдив костват 366 лева./тон, като междинното за страната е 145 лева./тон.

Трябва да е ясно какъв брой коства чистотата на всеки квадратен метър в 6-те региона на града, какъв брой коства един тон/км. извозен боклук до сметището, какъв брой коства почистването на снега, който по този начин и липсва в Пловдив и още доста съответни данни. Общинските съветници би трябвало да изискат тези разбори преди да одобряват План сметката за Твърди битови отпадъци, разяснява още Александър Константинов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР