На база 14-дневна заболяемост от Covid-19 България е на 13-о

...
На база 14-дневна заболяемост от Covid-19 България е на 13-о
Коментари Харесай

На трето място сме по смъртност от Covid-19 в Евросъюза

На база 14-дневна заболяемост от Covid-19 България е на 13-о място в Европейски Съюз и Европейското икономическо пространство, съобщи на постоянен брифинг за разпространяването на болестта основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.

По отношение на смъртността сме на 3-о място в Европейски Съюз и на 2-ро на Балканите, добави той.

Ситуацията в цялата страна е извънредно комплицирана, ограниченията, които приложихме, не получават нужните разбирания на жителите и поддръжка, акцентира от своя страна здравният министър Костадин Ангелов.

Ангелов заяви, че досега 4330 са позитивните лица измежду медицинския личен състав. 31 са умрелите в страната медици. За 7 дни излекуваните в България са 5766 души, а от понеделник до четвъртък тази седмица са 3105 души.

25% е заетостта на леглата за интензивни пациенти в страната.

Има лекари, за които има информация, че са се заразили за повторно, ще ги издирим и ще проведем епидемиологични изследвания, посочи още Ангелов.

Вече имаме опровержения на хипотезата, че след изкарването на Covid-19 човек се снабдява с непрекъснат имунитет, уточни той:

" Вирусът непрекъснато ни опровергава ".

Ако продължава да се насажда мнението, че българските лекари са безотговорни, няма да стигнем до средата, акцентира здравният министър Костадин Ангелов.

По мотив казусът с умрелите пациенти в Пловдив министърът заяви, че е назначена вътрешна инспекция: „ Поисках инспекция от прокуратурата и до момента в който не завърши няма да взема отношение “.

Лекарите и сестрите във въпросната клиника са били задоволително, работили са с други пациенти, означи той и добави:

„ Не е време за промени в опазването на здравето “.

От своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова означи, че индикаторът, който се следи най-внимателно, е този за приетите в болница поради натиска върху здравната система.

За пет дни 1600 души са минали през изнесените кабинети пред диагностично-консултативните центрове, като 453 от тестваните са били положителни

Трябва и деликатно да се намерения по какъв метод да се даде опция на някои от учениците да се върнат в учебно заведение. В началото на идната седмица ще бъде взето решение за учениците от 6 до 12 клас, означи тя.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР