На банките в България им излиза скъпо да поставят боя

...
На банките в България им излиза скъпо да поставят боя
Коментари Харесай

Хампарцумян: Като приемем еврото , ще има повече обири на инкасо коли

На банките в България им излиза скъпо да слагат багра във всяка касетка с пари в инкасо колите, по тази причина не такива не се поставят. Това изясни по bTV финансистът Левон Хампарцумян. Той добави, че боята, която да прави парите неизползваеми при принудително отваряне, не се създава у нас и в случай че практиката се вкара, в последна сметка ще се заплаща от клиентите на банките.

“Говорим за няколко случая на година, не са доста. Освен това тези пари са застраховани ”, сподели още Хампарцумян. По негови думи, значимото е при такива закононарушения е да се резервира живота и здравето на чиновниците. 

Левон Хампарцумян предвижда, че случаите на обирити на инкасо коли ще се усилят, когато приемем еврото, тъй като откраднатите пари в този момент могат да се харчат единствено в България, а да се извърнат в друга валута е проблематично. 

Финанситът разяснява и концепцията на Българска социалистическа партия да се полза свръхпечалбите на банките. По думите му, би трябвало да се откри стопански талант, който да каже къде свършва нормалата им облага и стартира свръхпечалбата. 



“БСП по-добре да стои надалеч от банките и да си гледат обществената стратегия ”, това сподели по тематиката някогашния народен представител и началник на бюджетната комисия на Народно събрание Любомир Каримански. Той също взе участие в полемиката по тематиката. На забележка от водещите, че съгласно социалистите финансовият министър Асен Василев е податлив да поддържа такова облагане, Каримански отвърна: “Асен Василев не е доста надалеч от Българска социалистическа партия ”.

Според него огромният проблем в плана за нов бюджет е, че е формиран върху сбъркана прогноза за приходите, които няма да са толкоз, колкото е разчетено във финансовата стратегия. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР