На Балканите се повяват нови мигрантски маршрути през България и

...
На Балканите се повяват нови мигрантски маршрути през България и
Коментари Харесай

Австрия се тревожи, че има нови мигрантски маршрути през България и Румъния

На Балканите се повяват нови мигрантски направления през България и Румъния, съобщи австрийският министър на защитата Ханс-Петер Доскоцил в изявление за немския вестник Die Welt, съобщи БГНЕС
" По наши данни напоследък на Балканите започнаха да се появяват нови направления ", посочи министърът, добавяйки, че това се случва, откакто Унгария и Македония " доста ускориха ограниченията за отбрана на външните граници на Европейски Съюз ".
Според Доскоцил " доста бежанци се пробват да стигнат до северната част на Европа през Словакия, избирайки маршрут през Румъния или България ".
Доскоцил счита, че е належащо да се основат центрове в африканските страни, като в Мали и Нигер, където да се преглеждат молбите за бежански статут в европейските страни. Тези центрове може да бъдат поддържани и охранявани от военни елементи на страните-членки на Европейски Съюз в съгласуваност с Организация на обединените нации.
Министърът напомни, че тази година в Австрия са пристигнали 20 000 нови мигранти, от които 12 000 са подали молби за леговище. Според австрийските управляващи към 8000 от тях са влезнали в Австрия през Балканите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР