На България й трябват сигурност и стабилност, а не избори

...
На България й трябват сигурност и стабилност, а не избори
Коментари Харесай

Карадайъ: Сигурност и стабилност ни трябват, а не избори през 2 месеца. ДПС е гарант за единството

На България й трябват сигурност и непоклатимост, а не избори през 2 месеца. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Силистра. Според него обстановката в страната е много тревожна, а превъзмогването на поредицата от рецесии би трябвало да стартира с решаването на политическата.

Българите желаят заслужен живот, желаят да не изпускаме опциите, които ни дава участието в Европейския съюз. Те упорстват за нормалност в политиката, за нормалност в живота. По-добрият стандарт обаче се случва единствено посредством вложения, а те са там, където има непоклатимост и сигурност, най-много политическа, добави Карадайъ.

Той съобщи, че Движение за права и свободи ще е поръчител за реализиране на нормалност и единодушие като даде за образец актуализацията на бюджета.

Случи се нещо, което е парадоксално в демократичния свят: 230 народни представители гласоподаваха в Народното събрание актуализацията на бюджета, нямаше нито един глас срещу. Да не забравяме, че точно бюджетът е главният аршин, който дефинира кой е на власт и кой е в съпротива. Успяхме да прекроим бюджета на Асен Василев, тъй като Движение за права и свободи предложи измененията, към които всички се съгласиха, изясни ръководителят на Движение за права и свободи и напомни: „ 150 милиона лв. бяха планувани са земеделците, ние увеличихме сумата с 300 милиона. ”.

Движение за права и свободи заплати доста висока цена, с цел да има народна власт в България. Затова имаме задача - да сме пазители на целостта и единството, мира, на стабилността и сигурността и да бъдем поръчител и бранител на демокрацията, съобщи още Карадайъ.

Той съобщи още, че чака повишен резултат на изборите и в Разград, и в Шумен, и в Търговище, и в Силистра.

Очаквам в Силистра да сме първа политическа мощ и да имаме трима депутати, сложи задачата Карадайъ.

Трудните и тежки времена, в които живеем, са разследване от некомпетентното ръководство през последните 12 години, сподели доктор Джевдет Чакъров, който е лидер на листата на Движение за права и свободи в Силистра.

Въпреки опциите, които дава Европейски Съюз, България отново е най-бедната страна. Румъния към този момент дръпна напред – стандартът на живот е с 1/3 по- висок от нашия. Тя получи към този момент 30 милиарда евро от Плана за възобновяване и резистентност, Гърция изхарчи парите, а ние нямаме още нищо. Оперативните стратегии също са в цялостен застой, изпуснали сме всевъзможни периоди за разплащания за тази година, добави Чакъров.

Според него Движение за права и свободи би трябвало да е във властта и да поеме отговорността, тъй като има експертен капацитет и мощна политическа визия какво би трябвало на страната.

Трябва да създадем по този начин, че да не губим време и средства, тъй като те са на гърба най-много на обществено уязвимите хора. Трябва да създадем по този начин, че да подобрим качество и стандарт на живот. Амбицирани сме да създадем трети мандат, тези избори ще са генерална подготовка за локалните, сподели още Чакъров.

Лъжата в политиката стана норма, съобщи и специалистът по обществена политика д -р Хасан Адемов, давайки съответни образци.

Корнелия Нинова сподели от трибуната на Народното събрание, че дървата са по 45 лева Ако някой знае, кажете ни и ние да отидем да си купим. Втора неистина - Кирил Петков и Асен Василев на всички места споделят: няма нито една пенсия под линията на беднотия от 413 лева Национален статистически институт обаче разгласи, че 306 хиляди  пенсионери са под линията на беднотия и това са инвалидите, хора с увреждания, тези с 15 години стаж, които не могат да създадат 40 години стаж. Трета неистина - инфлацията била привнесена. Но данните на Евростат демонстрират - 8% в Европейски Съюз, а българската публична статистика е 17.3 %. Неофициалната към този момент е 40 %, съобщи Хасан Адемов.

За да има непоклатимост, би трябвало да има ръководство, което да не се занимава с парапета, а с проблемите на хората. Дойдоха младежите от „ Промяната ” сякаш да се борят с корупцията, а се скараха кой повече ще краде, безапелационен бе Адемов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР