На България й трябва смело, демократично реформаторско управление.Това заяви в

...
На България й трябва смело, демократично реформаторско управление.Това заяви в
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ще върнем даренията от Нексо, ако разследването приключи негативно

На България й би трябвало самоуверено, демократично реформаторско ръководство.

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

 

Ще върнем даренията от " Нексо ", в случай че следствието завърши отрицателно, безапелационен бе Христо Иванов. Той уточни, че получените пари не са в партията, тъй като са изхарчени за това, за което са дарени - за предизборна работа.

 

Разговорите за коалиция вървят добре, уточни той.

 

Питат ни няма ли да се изпокарате за листи. Не. Виждам хора, които схващат голямата отговорност, пред която сме изправени. Да покажем, че можем да нареждаме пъзела. Че може да има ъгъл, от който да стартираме да подреждаме тази разбридана рогозка, в която се е трансформирала България, сподели той.  " Учудват ме въпросите за напрежение към листите. Въпросът е не на място. Виждам хора, които схващат голямата ни отговорност не просто да се подредим и да се явим на следващи избори, а да покажем, че можем да нареждаме пъзела ", уточни Иванов.

 

Ако имаме противоречиви тематики, това няма да са листите, безапелационен бе той, говорейки за бъдещата коалиция сред Демократична България и " Продължаваме промяната ". Той уточни, че Демократична България има съдружен опит, тъй като години към този момент съществува като коалиция без свадите, които по-рано са белязали демократичната общественост.

 

" Продължаваме Промяната " и Демократична България ще се явят дружно на изборите за 49-то Народно заседание, само че под каква форма - към момента не е ясно. Разговорите обаче, съобщи Иванов, към този момент са почнали, а реденето на листите надали ще е мотив за напрежение и спорове.

По всяка възможност обаче двете формации  - Демократична България и Политическа партия, няма да завоюват задоволително болшинство, с цел да излъчат независимо постоянно държавно управление. В този смисъл ще им е нужна поддръжка. Кои ще са възможни сътрудници, Иванов не сподели. Загатна, че Политическа партия и Демократична България ще се стремят към кабинет на малцинството, който да наложи дневния ред, само че ще имат потребност от друга поддръжка.

" Успяхме да формулираме безмълвен публичен контракт с гласоподавателите си, при който приказваме за деликатно дефиниран дневен ред на изпълнителната власт, излъчена от нас ", уточни Иванов.

 

И в трите партии - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи има рационални хора, които схващат, че техният съюз би създал " ритник " в обществото, счита той.

Достатъчно хора схващат, че това обединяване ще бъде нетърпимо, уточни Иванов още веднъж.

И добави: " ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ясно схващат, че коалиция посред им ще е нетърпима, ще бъде " ритник по очакванията на хората за придвижване напред " и ще последва социална реакция. "

“Събирането на частите от тези фрагменти не постоянно значи качествено и търпимо събиране. Съществува този абсурд и по тази причина този парламент остана запъртък и не съумя да се роди пиленцето на изпълнителната власт. Колкото и огромно да им е изкушението, задоволително доста хора схващат, че това ще е нетърпимо ”, продължи Христо Иванов.
 

Очаквайте детайлности!

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР