На Бъдни вечер вярващите се събраха в очакване на великото

...
На Бъдни вечер вярващите се събраха в очакване на великото
Коментари Харесай

Светият Празник Настъпва! Всеки Българин Трябва Да Чуе Думите На Патриарх Неофит На Бъдни Вечер!

На Бъдни вечер вярващите се събраха в очакване на великото знамение - раждането на Сина Божий.

Изпълнените църковни песнопения възхваляват празника на насладата и сбъднатите упования.

Вярващите се събраха в " Свети Александър Невски ", с цел да посрещнат дружно Бъдни вечер. Това е молитвено очакване на великото знамение на Божията безкрайна благосклонност - раждането на Сина Божий.

Нашата православна черква още веднъж ни сервира под грейналите висини на Светата Витлеемска нощ. Сладкозвучният звън на църковните камбани разнасят по целия християнски свят ангелското словословие " Слава във висините Богу, и на земята мир, сред индивидите снизхождение! ".

Това е и първата възхвала на Христовото Рождество, която е пристигнала от Небето.

От устата на ангели, пастирите са чули първото словословие: " Богомладенецът одобри човешко тяло, с цел да ни направи участници в своята популярност, да ни освети с плодородните блага на своя дух и да ни избави! Господ Исус се роди по плът, с цел да ни възроди по дух! "

В навечерието на Рождество Христово християнският свят се готви още веднъж да преживее събитието на Боговъплъщението. Това е дълго чакано събитие.

Когато Адам и Ева са били изгонени от Райската градина, Бог е заречен, че ще изпрати избавител, Спасител и Изкупител, който още веднъж да направи индивидите рожби божии и наследници на Царството Божие, описа Врачанският митрополит Григорий.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР