На автосалона в Женева през 2018 г. чешкият произодител Skoda

...
На автосалона в Женева през 2018 г. чешкият произодител Skoda
Коментари Харесай

Skoda ще покаже най-малкия си SUV през пролетта

На автосалона в Женева през 2018 година чешкият произодител Skoda показа концептуален стилен кросоувър Vision X. Целта на компанията беше да покаже на света бъдещето на своите SIV-модели. Сега стана ясно, че автомобилът към този момент е квалифициран за серийно произвеждане, като окончателният му вид ще се появи през аудитория напролет.

Премиерата на серийната Skoda Vision X най-вероятно още веднъж ще бъде в Женева, като компактният SUV ще получи ново име. По образеца на Kodiaq и Karoq и то ще стартира с буквата „ К”, като моделът значително ще повтаря излезлите към този момент на пазара SEAT Arona и Volkswagen T-Cross. А основите му съперници ще бъдат Peugeot 2008 и Hyundai Kona.
Серийният вид няма да има толкоз футуристичен дизайн като при концепта. Той е построен на модулната платформа на концерна Volkswagen Group - MQB A0. Благодарение на нея, крсосоувърът ще получи оптималните размери за модел от компактния клас, като дистанцията сред двете оси ще доближи 2645 мм.

С цел реализиране на по-ниска цена, автомобилът ще се предлага единствено с предно предаване и с по-малки, само че в същото време доста икономични мотори. Сред тях ще попаднат 1,5-литров турбодвигател със 150 к.с., както и 1,6-литров дизел. Планират се и по-скромни версии с 1,3-литровите елементи от моделите Fabia и Octavia, които развиват 95 и 115 к.с. според от версията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР