На Архангеловден полицията отбелязва професионалния си празник. bTV се срещна

...
На Архангеловден полицията отбелязва професионалния си празник. bTV се срещна
Коментари Харесай

Когато професията е смисъл: Пред bTV говори полицай, рискувал здравето си при арест

На Архангеловден полицията отбелязва п рофесионалния си празник . bTV се срещна с един от младите полицейски чиновници. За него работата е дълг и чест.

Св. Архангел Михаил символизира тържеството на положителното, на светлината и на справедливостта

От тези възгледи Михаил Пенев се води и при конфликта си с наркодилър, който не се подчинява на разпорежданията на полицейския екип. Следва гонка и нарушителят е арестуван. Арестът прави самият Михаил, който е ранен по време на задържането.

Снимка: bTV

„ Имаше опозиция от лице, което трябваше да задържим, стана трудова акцидент, при която счупих лакътната си става. С цел да го спра, пострадах, само че лицето беше арестувано “, споделя служител на реда Пенев.

Поднесоха венци венци пред Паметника на починалите при осъществяване на служебния си дълг чиновници

Служителят на реда е в „ Криминална полиция “ към Първо районно ръководство от година. След случая той към момента е с гипсирана ръка, а задържаният е 19-годишен, престъпно проявен. Повдигнато му е обвиняване, само че е освободен против 3000 лв. гаранция.

Снимка: bTV


„ Ако ти не вярваш в някакви правила и идеали, няма по какъв начин да работиш в тази система “, счита Михаил Пенев.

Въпреки рисковете за здравето и живота, Михаил, който на Архангеловден чества и имен ден, има вяра в смисъла на специалността си и се надява скоро да се възвърне изцяло и да бъде още веднъж на пост.

Пред паметника в градинката на " Св. Седмочисленици " в София тази заран бяха положени венци

„ Тази работа не може да се работи със боязън, в противен случай - ти би трябвало да работиш с хъс, с цел да я свършиш качествено “, добавя младият служител на реда.

По случай празника на гала в националната полиция бяха политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, редови чиновници, както и представителите на службите.

Тодор Лапков сега гледа 130 овце

„ Ние се стараем да създадем специалността служител на реда привлекателна и вършим всичко допустимо да се попълнят всички незаети места. На този стадий има много претенденти, стремим се да завишаваме непрестанно условията. Наистина ни трябват стойностни хора, които имат предпочитание и одобряват специалността като идея, да работят в интерес на жителите и на обществото “, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР