Всичко, което трябва да знаете за новия iPhone 15 и iPods

...
на AppleApple оповести най-новите версии на своите най-продавани устройства, включително
Коментари Харесай

на Apple

Apple оповести най-новите версии на своите най-продавани устройства, включително iPhone 15.

Новите продукти, представени в централата на Apple в Купертино във вторник, ще бъдат пуснати в продажба от 22 септември, като най-ценната компания в света се надява да стигнат до върха на списъците с желания на клиентите по време на изключително важния празничен сезон за пазаруване.

Ето подробностите за ключовите съобщения:

iPhone

Apple пусна iPhone 15 и iPhone 15 Plus със съответно 6,1-инчови и 6,7-инчови дисплеи, подобни на своите предшественици.

Моделите iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max от по-висок клас, съответно на цени от $999 и $1199, ще имат „бутон за действие“ на мястото на превключвателя за заглушаване, който може да бъде персонализиран за различни функции. Те ще използват титан вместо неръждаема стомана за страничните ленти.

Apple също премина към стандарта за зареждане USB-C от текущия Lightning порт, в съответствие с европейски закон, на новите iPhone и AirPods Pro. USB-C свързаността ще улесни професионалистите да прехвърлят висококачествено видео от iPhone директно на техните твърди дискове.

Всички нови модели разполагат с 48-мегапикселова основна камера, като водещият Pro Max има 5X оптично увеличение и 3X телефото възможност. С устройствата Pro потребителите могат да записват „пространствени“ или триизмерни видеоклипове, които могат да се гледат на предстоящите слушалки Vision Pro на Apple.

Най-новата сателитна свързаност на iPhone вече може да се използва за извикване на пътна помощ, функция, стартирана в Съединените щати в партньорство с Американската автомобилна асоциация.

iPhone 15 и iPhone 15 Plus получават чип A16 Bionic, докато iPhone 15 Pro и Pro Max ще се захранват от чипа A17 Pro. Хардуерът на линията Pro прави устройствата подходящи за мобилни игри от висок клас, каза компанията.

Apple също каза, че батериите на iPhone 15 и iPhone 15 Plus, които започват съответно от $799 и $899, са направени от 100 процента рециклиран кобалт.

Часовници

Apple обяви Watch Series 9 и второто поколение на Watch Ultra, със същите размери като предишните варианти.

Най-новите часовници получават следващо поколение S9 чип, способен на по-добра анимация и ефекти. Това е първото надграждане на процесора, откакто Apple пусна линията Series 6 през 2020 г.

Новите функции включват „двойно докосване“, нова функция с жестове за управление на часовника, без да докосвате циферблата му, и подобрено диктуване и яркост.

Ultra 2 получава нов персонализиран циферблат, който съдържа повече информация за тренировките и подобрена батерия, която издържа до 36 часа при нормална употреба, както и 72 часа при настройка на ниска мощност.

Серия 9 започва от $399, докато Ultra 2, от $799, е на същата цена като по-ранния базов модел.

Series 9 е първият въглеродно неутрален продукт на компанията и от тази година цялото производство на часовници ще се захранва от 100 процента чиста енергия. Apple също ще се откаже от кожа от всички свои продукти, включително каишките за часовници.

AirPods

Apple пусна второ поколение AirPods Pro на цена $249, което ще включва подобрено качество на звука и двойно по-активно шумопотискане в сравнение с предшественика си. Ще се предлага и в повече размери накрайници за уши.

Източник: Reuters
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР