На 99-годишна възраст много хора едва съумяват да станат от

...
На 99-годишна възраст много хора едва съумяват да станат от
Коментари Харесай

99-годишната, която подобри три световни рекорда за един ден

На 99-годишна възраст доста хора едвам съумяват да станат от леглото. Не и 99-годишната Бети Брюсел, която за един ден съумява да усъвършенства три международни върха.
 Тайната за дългоденствие на японските столетници - бактерии и вируси в чревната микрофлора
Бактериите и вирусите, които може би са тайната на дълголетието

Каква магия се случва в червата

Преди броени дни канадката сложи най-хубавите времена за възрастовата група от 100 до 104 години на 400 метра свободен жанр, 50 метра бруст и 50 метра тил, съгласно The Globe & Mail.

Това включва строшаване на предходния връх на 400 метра свободен жанр с съвсем четири минути, с време от 12 минути 50 секунди, и довеждане докрай на 50 метра тил за 1:20.42, счупвайки съществуващия връх с повече от пет секунди, съгласно Swimming Canada.

" Когато се състезавам, не мисля за нищо. Нищо ", споделя Брюсел, която навършва 100 години през юли, пред The Guardian. " Просто броя обиколките, с цел да знам какъв брой ми остават. "

" Винаги се пробвам да намеря движение, което мога да подкрепям - изисквам доста от тялото си в тези надпревари ", прибавя тя. " И в последната обиколка давам всичко от себе си. "

Брюсел израства в Нидерландия и е второто от 12 деца. Като младеж тя носи отговорността да се грижи за по-малките си братя и сестри по време на Втората международна война и на 14-годишна възраст родителите й я стопират от учебно заведение.

През 1959 година международната рекордьорка се мести в Канада с починалия си брачен партньор, където отглеждат трите си деца в Британска Колумбия. След това работи като чистачка, преди да стане шивачка и да се пенсионира през 1982 година

" Дори не мисля за върховете ", споделя Брюсел пред The Guardian. " Аз просто плавам. Просто върша най-хубавото, което мога. Ако печеля, се веселя да печеля. Но в случай че си извозвам добре, съм по-щастлива. "

Говорейки за възрастта си, тя прибавя: " Понякога се усещам остаряла. Най-младият ми наследник, който е на 70, споделя " Мамо, ти си остаряла! " Но аз в действителност не се усещам остаряла - единствено когато съм в действителност изтощена. Но през останалото време не се усещам стара. "
 Пеги Конзак - 102-годишната инструктурка по плуване, която отхвърля да се пенсионира
102-годишната инструктурка по плуване, която отхвърля да се пенсионира

Децата я обичат и тя тях - също

Брюсел изяснява, че тя получава " убеденост от водата " и е в положение " да не помни всичките си терзания ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР