На 93-годишна възраст почина френският предприемач и политик Серж Дасо,

...
На 93-годишна възраст почина френският предприемач и политик Серж Дасо,
Коментари Харесай

Почина един от най-богатите французи - Серж Дасо

На 93-годишна възраст умря френският бизнесмен и политик Серж Дасо, заяви фамилията му, представено от Би Би Си. 

Той бе един от най-богатите хора във Франция и в света. Bloomberg и Forbes оценяват положението му на към 26 - 27 милиарда щатски $. 

Дасо оглави фамилната компания Dassault Group след гибелта на татко си Марсел през 1986 година Групата има голям брой компании, които работят в аеронавтиката и въоръжението. Нейна благосъстоятелност е и френският вестник Le Figaro.

Френският новинарски канал BFMTV съобщи, че Дасо е умрял от сърдечен удар в централата на компанията Dassault Aviation през вчерашния ден. Dassault Group държи контролния пакет от собствеността на Dassault Aviation, която е производител на известните бойни самолети  " Мираж " и " Рафал ". 

Той бе деен и в политиката - работеше като закостенял сенатор и бе кмет на Корбе Есон - южно предградие на Париж. 

Бившият френски президент Никола Саркози изрази горест от загубата му, като съобщи, че Франция е изгубила огромен фабрикант, а той самият - другар. 

Миналата година Дасо беше наказан за машинация от парижки съд, откакто отхвърли да разкрие цялостния размер на благосъстоянието си пред френските данъчни управляващи и беше санкциониран с 2 млн. евро. 

Двамата му родители са от еврейски генезис, макар че след това одобряват римокатолическата вяра. По време на Втората международна война попада в пандиза, когато баща му отхвърля да сътрудничи на немската авиационна промишленост и поради това е пратен в лагера " Бухенвалд ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР