На 93 г. почина шпионин, който според Кремъл е помогнал

...
На 93 г. почина шпионин, който според Кремъл е помогнал
Коментари Харесай

Почина шпионинът, осуетил нацистки заговор за убийството на Чърчил, Сталин и Рузвелт

На 93 година умря разузнавач, който съгласно Кремъл е оказал помощ за разстройване на нацистка интервенция за ликвидирането на Уинстън Чърчил, Франклин Делано Рузвелт и Йосиф Сталин, осведоми Си Ен Ен.

Според Кремъл Гоар Вартанян и нейният брачен партньор Геворк Вартанян са осуетили осъществяването на интервенция " Дълъг скок " - нацистки скрит план за убийството на " Тримата огромни ", до момента в който съюзническите водачи са били в Техеран за първата си среща по време на Втората международна война.

Гоар Вартанян е умряла в понеделник и ще бъде заровена в московското Троекуровско гробище, осведоми РИА " Новости ".

Нейният брачен партньор умря през 2012 година на 87 година

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че президентът на Русия Владимир Путин е поднесъл съболезнования. Песков означи, че тя и нейният брачен партньор са трансформирали хода на историята.

Агенция Франс Прес осведоми, че Гоар Вартанян е родена в руска Армения на 25 януари 1926 година Нейното семейство се мести в Иран при започване на 30-те година на предишния век. След като се причислява към антифашистка организация на 16 година, тя работи с Геворк за откриване на немски сътрудници.

През 1951 година семейство Вартанян се мести в Съюз на съветските социалистически републики. Двамата имат дълга кариера в разследващите служби. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР