На 92-годишна възраст медийният магнат Рупърт Мърдок се сгоди за

...
На 92-годишна възраст медийният магнат Рупърт Мърдок се сгоди за
Коментари Харесай

На 92 г. Рупърт Мърдок се сгоди за Елена Жукова, бившата тъща на Роман Абрамович

На 92-годишна възраст медийният магнат Рупърт Мърдок се сгоди за следващ път - в този момент половинката му се оказа 67-годишната рускиня Елена Жукова, някогашна тъща на Роман Абрамович.

За Мърдок това ще бъде пети брак - и втори годеж в границите на една година. Само до април 2023 година австралийският милиардер планираше да се ожени за жена на име Ан Лесли Смит, с която се познаваше от към 6 месеца.

Годежът се разпадна единствено за няколко седмици. А през лятото на 2023 година Мърдок е почнал новата си връзка с Жукова - молекулярен биолог по специалност и майка на някогашната жена на Абрамович Дария Жукова.



Първоначално Елена Жукова е работила в Централния институт по хематология на Съюз на съветските социалистически републики, където се занимава с научна активност. След разпадането на Съветския съюз тя емигрира с щерка си Дария в Съединени американски щати, откакто получава покана да работи в центъра за проучване на диабета в Хюстън.

По-късно се реалокира в Лос Анджелис, където става учител в Калифорнийския университет.

Жукова има два брака - първият е с бащата на Даша Жукова (р. 1981) Александър Рабкин, който съгласно съветските медии е приел фамилното име на жена си, вместо да даде своето на нея.

Семейният живот се разпада много бързо - двамата се развеждат още до момента в който единствената им щерка е малко дете. Бившият мъж на Елена Жукова също емигрира на Запад, в Лондон, през 90-те.

Вторият ѝ брачен партньор е съветски учен-биолог Георгий Гаузе, от който тя ражда близнаци през 1992 година в Съединени американски щати - само че още веднъж следва бракоразвод.



За връзката сред нея и Рупърт Мърдок се разбра през лятото на 2023 година, когато двамата бяха засечени на круиз по Средиземно море. Според медийни изявления, Жукова и Мърдок са се срещнали през общи другари.

Даша Жукова се познава и с една от някогашните съпруги на Рупърт Мърдок - Уенди.

Според Washington Post, сватбата на 92-годишния медиен притежател ще се организира на 1 юни в Калифорния.

За последно Рупърт Мърдок беше женен за някогашния модел и актриса Джери Хол, която изиска бракоразвод поради " непримирими различия " през лятото на 2022 година

Той има шест деца от първите си три съпруги.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР