На 90-годишна възраст почина Христо Друмев, дългогодишен директор на НДК.Това

...
На 90-годишна възраст почина Христо Друмев, дългогодишен директор на НДК.Това
Коментари Харесай

Почина бившият директор на НДК Христо Друмев

На 90-годишна възраст умря Христо Друмев, дълготраен шеф на НДК.



Това заяви брачната половинка му Емилия Друмева пред Българска телеграфна агенция.



„ Христо Друмев бе неотклонен труженик за българската просвета, за спортния бридж и въодушевен родолюбец. Поклон пред паметта му “, написа Друмева.

Христо Друмев е приключил юридическо обучение. Става аташе във външното министерство и дава отговор за американския контингент, като е назначен с помощта на доктор Минчо Нейчев, някогашен чиновник във компанията на татко му, тогава министър на правораздаването, с престиж и въздействие в Министерството на външните работи. След гибелта на М. Нейчев е уволнен заради „ политическа неприспособимост “ и се занимава с поправяне на пишещи машини. След като е уволнен, е притеглен към българското разузнаване от негов някогашен сътрудник от външното министерство.

Юрисконсулт е 5 години на „ Техноекспортстрой “ в Средния изток. След завръщането си от Багдад става шеф в предприятието „ Филм България “, обикаля интернационалните фестивали и търгува с кинематографична продукция, подписва контракт с „ Метро Голдуин Майер “, с което за първи път внася в България типичен американски филми.

Културен аташе в българския културен дом „ Витгенщайн “ във Виена до 1988 година. Генерален шеф на Националния замък на културата от 1988 година до 4 май 2011 или общо 24 години.

От 1994 година става основател и ръководител на Управителния съвет на Съюз „ Произведено в България “, от 1994 година е ръководител на Фондация „ Доверие и протекция “, вицепрезидент е на Българския капиталов конгрес.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от  и .

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР