На 9 юни 2022 г от 10:00 часа ще се

...
На 9 юни 2022 г от 10:00 часа ще се
Коментари Харесай

Съставните части от Единната спасителна система ще проведат пълномащабно учение на 9 юни за реакция при възникнал пожар и катастрофа в тунел „Габрово“ 

На 9 юни 2022 г от 10:00 часа ще се организира пълномащабно обучение „ Тунел Габрово 2022 “, в което ще се включат представители на Областна администрация – Габрово, РД „ ПБЗН “ Габрово, ОД на Министерство на вътрешните работи – Габрово, ОПУ – Габрово, Център за незабавна здравна помощ, Български червен кръст – Габрово, отдел „ Автомобилна администрация “, Община Габрово.

Учението е обвързвано с обезпечаване на дейно и съответно реагиране на способените органи при приемане на сигнал за пътнотранспортно произшествие с потърпевши и пожар в авто тунел. Целта е възстановяване и проиграване на координацията и взаимоотношението сред съставните елементи на Единната избавителна система в Габровска област и повишение на готовността за реагиране при катастрофи в пътни тунели. Очаква се при пораждане на образователната обстановка силите на Единната избавителна система да проведат дейности за гасене на пожара и избавяне на хората от злополука в тунел „ Габрово “. На потърпевшите да бъде оказана първа здравна помощ и психическа поддръжка на място и превозване на тежко потърпевшите до болнично заведение. Ще бъде основана краткотрайна организация за контролиране на придвижването в региона на произшествието. Ще се отработят дейности по ръчно ръководство на системите за сигурност в тунела – помпена група за противопожарно водоснабдяване и насилствена механична вентилация.

Във връзка с провеждането на учението ще бъде прекратено придвижването по път III – 5004 в сектора от пътен възел „ Чехлевци “ до пътен възел „ Дядо Дянков “, като трафикът ще бъде пренасочен по обходни направления. Допълнително ще бъде оповестена заповедта за въведената организация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР