На 9 юли от 21:00 часа MAX Sport 2 ще

...
На 9 юли от 21:00 часа MAX Sport 2 ще
Коментари Харесай

„Игрите на вдъхновението“ ще съберат виртуално най-добрите в леката атлетика на 3 континента едновременно

На 9 юли от 21:00 часа MAX Sport 2 ще излъчи новаторското събитие, в което 30 лекоатлета ще се състезават по едно и също време в 8 дисциплини на 7 стадиона, ситуирани на 3 континента
Глобалната пандемия от COVID-19 наложи анулацията на финалите в Диамантената лига, само че това сплоти лекоатлетическата общественост, която ще провежда шампионат с новаторски формат и най-хубавите спортисти. На 9 юли от 21:00 часа по MAX Sport 2 ще се проведат първите „ Игри на вдъхновението “ (Inspiration Games), в които ще се включат 30 състезателя, разграничени на 3 тима с капитани Юсейн Болт, Майкъл Джонсън и Колин Джаксън.

Отборите разделят спортистите на Европа, Съединени американски щати и Остатъка от света (включващ спортисти от останалата част на света). Те ще се състезават в осем разнообразни дисциплини по едно и също време на седем стадиона, ситуирани на три континента. Стартът на събитието ще бъде даден в 21:00 часа в Цюрих, а картината от седемте стадиона ще бъде синхронизирана и предавана до феновете в границите на две минути от края на всяко съревнование.

Стартът на 150 метра при дамите ще е едно от значимите надпревари на събитието. В него ще вземат присъединяване шесткратната олимпийска шампионка Алисън Феликс, олимпийската шампионка на 400 метра Шоне Милър-Уибо и швейцарската звезда Мужинга Камбунджи. Всяка от тях ще започва на друго място на планетата – Феликс наоколо до Лос Анджелис в Съединени американски щати, Милър-Уибо във Флорида, Съединени американски щати, а Камбунджи в Цюрих, Швейцария. Така дистанцията сред първия и третия играч е над 12 000 километра и шест часови зони.

И трите състезателки ще започват едновременно – всяка на друг стадион. Тъй като телевизионният сигнал идва с известно забавяне, феновете ще получават картината малко след края на всеки старт, пресъздавайки чувството че следят конкуренция онлайн. По този метод почитателите на леката атлетика ще могат да гледат обичания си спорт при по-голяма сигурност за спортистите и в един извънредно новаторски формат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР