На 9 юли от 18:30 ч. в зала Филхармония“ под

...
На 9 юли от 18:30 ч. в зала Филхармония“ под
Коментари Харесай

Детски хор “Дунавски вълни” с концерт за своя 75-годишен юбилей

На 9 юли от 18:30 ч. в зала „ Филхармония “ под диригентството на Весела Тодорова и клавирния акомпанимент на Гергана Вичева ще има церемониален концерт по случай 75 година от основаването на Детски хор „ Дунавски талази “ към Общинския детски център за просвета и изкуство. Ще прозвучат известни песни от български композитори, обичани на няколко генерации деца.

Акцент в програмата ще бъде творбата на Пол Хейли “Трилогия на свободата ”, както и специфичното присъединяване на някогашни реализатори от детския хор, свързали вечно ориста си с певческото изкуство и музиката. Андреана Николова, Глория Пенчева и Стилян Цветков са едни от най-обичаните солисти на Русенската опера. В тяхно осъществяване ще прозвучат известни фрагменти от шедьоври на музикалната класика в акомпанимент на пианистката Веселина Ботева. Другите двама солисти – Виктория Ангелова и Марио Николов, познати на публиката от последното издание на X Factor през 2017 година, не престават своето развиване в известната музика.

В празничния концерт, воден от младата актриса Радинела Тотева и Емил Тодоров – също някогашни хористи на детския хор, ще вземе присъединяване и Дамският камерен хор ”Дунавски талази ” към НЧ ”Ангел Кънчев ” 1901 с пианист Елена Колева.

Детски хор „ Дунавски талази “ изрича голямата си признателност към шефа на Държавна опера – Русе Пламен Бейков за безвъзмездното даване на зала „ Филхармония “.

Децата канят русенската аудитория, някогашните хористи и всички, които са съпричастни с тяхното дело, да изпеят дружно “Родна ария нас навек ни свързва ” по време на концерта.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР