На 9-ти март, петък, ще бъдат оповестени резултатите от проверката

...
На 9-ти март, петък, ще бъдат оповестени резултатите от проверката
Коментари Харесай

МЕ: Резултатите от проверката в Топлофикация-Перник АД ще бъдат оповестени в петък


На 9-ти март, петък, ще бъдат оповестени резултатите от инспекцията на Топлофикация-Перник АД.

След предписание на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, екип на Министерство на енергетиката ревизира техническото положение и употребата на енергийните обекти в Топлофикация-Перник АД, във връзка със зачестилите повреди и спиране на подаването на топлинна сила. Към момента топлоподаването към клиентите е възобновено и сдружението работи в естествени експлоатационни параметри. Проверката на МЕ включва осъществяване на задължението за набиране и запазване на запасите от горива, както и използването на реда и нужните техническите условия за топлоснабдяване.

В началото на инспекцията заместител – министър Красимир Първанов разгласи, че сметките на клиентите на Топлофикация Перник ще бъдат поправени, като интервалът, в който топлоподаването е било прекратено, няма да бъде фактуриран.

След констатиране на нередностите, контролните органи ще създадат наставления за предприемане на следващи дейности от страна на Топлофикация-Перник АД за тяхното осъществяване, за гарантиране сигурността на топлоподаването.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР