На 9 октомври предаването Зала на славата представи един от

...
На 9 октомври предаването Зала на славата представи един от
Коментари Харесай

Петко Маринов в Зала на славата

На 9 октомври предаването " Зала на славата " показа един от най-успешните треньори в българския баскетбол Петко Маринов.

Петко Маринов стартира кариерата си в Ботев (Бургас), продължава в Академик (Сф) и най-дълго остава в ЦСКА - тимът на сърцето му и до през днешния ден.

Като играч е спечелил четири шампионски трофеи и пет купи, играл е на два европейски клубни полуфинала. Има над 150 мача в националния тим. Определян е за най-хубав баскетболист на България.

Като треньор печели с ЦСКА три трофеи и четири купи, един път взема оценката с Компакт (Димитровград). През 2001 година е назначен за старши треньор на Лукойл Академик. Като ментор на " студентите " печели купата - 2002 и 2003 година, купата (2003), и трофея от Южната конференция на ФИБА Европа.

Заставайки отпред на женския Лукойл Нефтохимик, под негово управление тимът печели шампионската купа през 2005 и 2006. През този сезон, след двегодишна пауза, възпитаничките на Петко Маринов победиха с купата за 2009. Доминацията на отбора се показва с пет шампионски трофеи и три купи на България.

Маринов е бил и народен селекционер и съветник в националните тимове на България, две години е работил и във Франция.

Гледайте предаването " Зала на славата " с присъединяване на Петко Маринов. Предаването се излъчва всяка неделя от 13.15 ч. по Българска национална телевизия 1, повторението може да гледате от 19.45 ч. по Българска национална телевизия 3!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР