На 9 октомври около 18:35 ч. РИОСВ - Варна е

...
На 9 октомври около 18:35 ч. РИОСВ - Варна е
Коментари Харесай

РИОСВ - Варна провери има ли замърсяване на въздуха в Девня след спиране на цех към Агрополихим

На 9 октомври към 18:35 ч. Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна е известена документално от " Агрополихим “ АД за автоматизирано прекъсване от употреба на завод " Азотна киселина “, заради задействана блокировка от дефектирала платка на автоматизираната система за ръководство на софтуерните процеси (АСУТП) в цеха.

Направена е незабавна информация на данните, получени от автоматизираната измервателна станция (АИС) " Изворите “, ситуирана в гр. Девня, при която не са установени превишения на пределно допустимите правила на качеството на атмосферния въздух в региона. Резултатите са под средночасовата норма за запазване на човешкото здраве и няма записано превишаване на прага за информиране на популацията. Станцията записва данни в действително време на главните индикатори, характеризиращи качеството на атмосферния въздух в приземния въздушен пласт, а точно озон, въглероден оксид, азотен диоксид, серен диоксид и фини прахови частици.

Визуалният резултат при пускане/спиране на инсталацията за произвеждане на азотна киселина е оранжево-кафяво оцветяване на газовете от изпускащо устройство Р1 на завод " Азотна киселина “ (ефектът " лисича опашка “).

Изпускащтото устройство Р1 е с височина 130 м и следва да обезпечи разпръскване на излъчванията на азотни оксиди, тъй че концентрациите на този замърсител в приземния въздушен пласт да са в нормата.

За зародилото непланово прекъсване на завод " Азотна киселина “ на " Агрополихим “ АД, са подхванати дейности от сдружението и в сходство с Условие 7.1 от Комплексно позволение навреме са известени способените институции - РИОСВ-Варна, Областна администрация Варна и Община Девня.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР